donderdag 19 december 2013

Verven Lies

Vandaag heb ik Lies geverfd. Lies kwam vanmorgen binnenlopen bij mijn praktijkles en ik had eigenlijk wel weer eens zin om een klant te verven. 
Dit vind ik namelijk 1 van de leukste dingen van het kappersvak. Lies had een grote uitgroei en vertelde mij dat ze highlights ( blonde plukjes) wilde zodat haar uitgroei weg zou gaan. Dit omdat ze eigenlijk altijd al lokjes deed en dit dus gewend was en niet anders wist.. maar als je even hierover met mij meedenkt...door elke keer streepjes in het haar te zetten blijf je een uitgroei altijd houden. 
Nou kwam ik zelf met het idee om de hele uitgroei gewoon met een verf in te zetten. ( dan is de uitgroei weg..) En dan wat lowlights ( bruine plukjes) er in te gooien zodat het uiteindelijk resultaat dan toch heel natuurlijk is en ze wel wat 'streepjes' er in heeft. Zo heb ik een mix van de wens van de klant ( de plukjes ) en mijn eigen mening. Erg leuk dus om te doen. Ik denk dat ik eerder ook niet zonder lerares tot zo'n idee was gekomen. Ik merkte dat doordat ik op stage vaak dingen hoor of meekrijg over verven ik dus nu zelf tot dit idee kwam. 
Het gaf weer een goed gevoel om mezelf dus te zien groeien ook in zulke dingen.. Het eindresultaat was echt top en ik heb het haar ook nog geföhnd voor Lies. 
Lies en ik hadden zo'n leuk gesprek tussendoor dat ik haar durfde vragen voor mijn tussentijdse proeve in februari. Hiervoor moet ik een dame knippen en föhnen en een heer. Ze had al vaker bij iemand model gezeten op een examen dus dit wilde ze wel! En om dit verhaaltje af te maken.. Lies zei tegen mij:'mijn man wil ook wel model zitten voor je hoor'. Mijn dag kon niet meer stuk... in 1 keer 2 mensen voor mijn proeve. Hiervoor heb ik dus geen moment in de stress hoeven te zitten en ik denk dat ik toch echt een geluksvogeltje ben wat mijn opleiding aangaat.. 
Blessed!


PS : Op de bovenste foto kun je de voor foto zien.. op de foto daaronder zie je het eind resultaat van wat er met de uitgroei is gebeurd. Op de foto hiernaast kun je goed het resultaat van het föhnen zien. De foto hieronder ook alleen kun je bij deze foto ook goed de kleur zien. De lowlights maar ook de highlights die de vorige keer zijn gezet en weer meer opvallen door de lowlights die ik nu heb gezet. Uiteindelijk een heel mooi natuurlijk resultaat.  

woensdag 18 december 2013

heer tondeuse

Vandaag heb ik gefaald..Voor het eerst een zichtbare fout gemaakt.. 

Er waren al modellen gekomen en ik had bewust niemand genomen om weer eens wat nieuwe dingen te leren. Ik kan wel leuk elke week een model doen maar, ik mis daardoor wel de leerstof van dat moment die word aan geleerd aan mijn andere klasgenoten.Nou leer ik van modellen knippen/snijden/föhnen ook wel nog steeds maar toch. 
Ik was dus lekker op mijn kop aan het oefenen toen Marjan van de balie de klas in kwam lopen met een meneer. Ik vertikte het in eerste instantie omdat, ik nu echt is een keer wat wilde oefenen. Maar natuurlijk vertikte de rest van mijn klas het ook zoals gewoonlijk. Dus heb ik toch maar deze meneer aangenomen. 
Eerst even de gel eruit gewassen. Daarna begonnen met behandelingsplan op te stellen. Vragen stellen van wat de bedoeling was. Toen dit eenmaal duidelijk was ben ik begonnen. De zijkanten en achterkant mochten met standje 1 van de tondeuse. Daarna de bovenkant. Een stuk korter en het moest natuurlijk overlopen. 
Ik wilde dit op mijn eigen manier doen dus met schaar en kam. Mijn lerares wilde mij iets anders aan gaan leren. Namelijk.. tondeuse en kam. Ze had de ene kant voorgedaan toen mocht ik de andere kant doen. Nou moest ik beginnen met een opzet kam.. hierbij kan weinig mis gaan. vanaf de achter kant omhoog. Daarna moest ik dit herhalen zonder opzet stuk alleen dan niet vanaf de achter kant. Alleen meer zwevend met de kam door het haar.. Waarschijnlijk door het gesprek or whatever.. herhaalde ik dus de manier MET opzetstuk.. alleen zat ie der nu niet op.. 
Nu was het haar gelukkig al heel kort aan de achterkant. maar nu zag je wel een vierkant hakje. Snel mijn lerares erbij geroepen.. zij heeft het gelukkig helemaal kunnen herstellen.
Uiteindelijk zag je er niets meer van alleen van heel dichtbij. Gelukkig was deze man zeker langer dan 2 meter.. dus alleen de andere mensen van 2 meter of langer zouden dit van dichtbij kunnen zien.. hahaha...
Ik ben heel blij dat ik tot nu toe deze meneer niet nog een keer ben tegengekomen... schaamte.. 




Na het middag eten heb ik bij Cynthia voor een intergrale opdracht een carmen set gezet. Hierbij de foto's van het eindresultaat.











woensdag 11 december 2013

knippen en föhnen meisje

Vandaag kwamen er gelukkig wat klanten. Het is weer woensdag dus een heeeeleeee lange praktijk les. Ik had een meisje van 9 als klant. Erg leuk om te doen kinderen van die leeftijd. Zitten gelukkig al stil en zijn nog verlegen haha. Ik heb eerst haar haren gewassen. Daarna ben ik het gaan knippen. Haar zus was erbij en zij gaf mij van te voren aanwijzingen over hoe ik het moest gaan knippen. Ze had het op 1 lengte en het zou in laagjes geknipt moeten worden. er mocht zeker zon 10 cm af. Leuk om te doen dus! 



Na het knippen moest ook het haar nog gestyled worden met de föhn. Het meisje ging helemaal als een princess naar huis. 
Daarna duurde de middag nog heeeeel lang.....

donderdag 5 december 2013

school salon.

Vandaag hadden we van 11 tot half 3 praktijkles in de school salon. (beneden)

Er zouden wat modellen komen gelukkig. Ik was als eerste in het lokaal dus had dan ook een klant om te knippen. Toen ik alles had geknipt wilde zij het ook nog geföhnd worden. 

Tijdens het föhnen kwam opeens mijn vaste klant binnen lopen? rond 12 uur. Ik wist hier niets vanaf!
Ik ben verder gegaan met föhnen en toen mijn klant klaar was ben ik meteen verder gegaan met mijn vaste klant. 
Zij wilde namelijk nog gepermanent worden in die korte tijd! Gelukkig een deel permanent dus veel was het niet. Snel was ik begonnen met wikkelen. Binnen no time was dit klaar en kon de vloeistof erop. 
Nadat alles er ook weer uit was moest ik het nog knippen en watergolven. De watergolf moest nog 20 minuten onder de droogkap maar, wonder boven wonder was ik op tijd klaar en kon ik tegelijkertijd met de anderen vertrekken! 

Ik denk dat ik de nieuwe speedy gonzales ben..

Wel helemaal top natuurlijk dat ik in zo'n korte tijd toch 2 klanten tevreden en mooi naar huis heb kunnen laten gaan. 























woensdag 27 november 2013

Drukke dag praktijk op school







Vandaag had ik onverwachts de meest drukke school dag tot nu toe. Onze praktijk les begon om 10:00, ik ben begonnen met een meneer te wassen & knippen. Weer wat puntjes op de i er bij geleerd van mevr. Kouwenhoven.


Na de lunch pauze zouden er wat kindjes komen om te knippen. om 13.00 arriveerden de eerste paar. Ik ging een mannetje knippen. ( 10 jr ) Eerst heb ik zijn haar gewassen. Wat hij overigens heerlijk vond. Daarna ben ik hem gaan scheren met de tondeuse. Ondertussen kwamen er steeds meer kindjes binnenlopen. 

Uiteindelijk waren er een stuk of 9. Alle kids waren verdeeld maar, er bleef nog 1 meisje over die door niemand werd geholpen. Dus heb ik haar gezegd dat ik haar wel wilde knippen na haar kennisje. Nadat ik het mannetje zijn zijkanten had geschoren en de bovenkant geknipt vroeg ik aan zijn moeder of het goed was. Toen bleek dus uit veel onduidelijkheden dat ik de bovenkant ook met de tondeuse mocht doen. Ik vroeg of ze het zeker wist want dit was echt kort en ik had de bovenkant wat langer gelaten. Stond hem erg leuk. Maar goed het moest van moeders. Het mannetje niet blij.. veel te kort. En nou had tie geen Swag ( voor de mensen die niet weten wat Swag is.. http://www.encyclo.nl/begrip/swag ) meer volgens hem.... ik heb de  contouren netjes met de trimmer gedaan. 
Daarna heb ik nogmaals zijn haar gewassen om de kleine haartjes eruit te wassen. Ook wel een beetje omdat, hij het zo lekker vond. Toen kwam zn ondeugende lachje wel weer terug op z'n koppie. Vervolgens toen ik klaar was vertelde hij me dat hij voortaan elke maand wel naar de kapper bij ons wilde. En later hoorde ik hem zeggen ' mama ik wil elke maand bij deze kapper'. Haha erg leuk!


Toen ik met hem klaar was. Ben ik zijn kennisje (het meisje 11,5 jr ) gaan wassen. Aangezien ze dit allemaal hadden en zij kon natuurlijk niet achter blijven. Ik heb het haar lekker gewassen en daarna geknipt op 1 lengte. Er werd ondertussen nog een meisje geknipt door mijn klasgenootje. En zij zou ook gestyled worden erna. Dit wilde mijn klantje natuurlijk ook gelijk! Vervolgens heb ik na het knippen haar haren droog geföhnd. Waarna vervolgens haar prachtige bos krullen tevoorschijn kwam. Stijl tangen aangezet. Het haar afgedeeld en toen ben ik het gaan stijlen. Op een gegeven moment heeft Daisy me geholpen met de andere kant omdat, het erg veel en dik haar was. 
Toen het helemaal gestijld was. Wilde ze er nog 2 verschillende soorten vlechten in. De waterval vlecht en de vissengraat. Gelukkig ben ik redelijk goed in vlechten dus ook dit kon ik voor haar doen. Toen ik het uiteindelijk had afgelakt met haar lak en brilliant spray was ze apen trots. Haar moeder en kennissen ook helemaal blij met me. 
Het andere meisje was ook gestijld maar mijn klasgenootjes konden niet deze vlecht maken. Dus ook haar had ik nog gevlecht. En toen was het alweer 4 uur. Een dag was nog nooit ZO SNEL gegaan! Alles opgeruimd en half 5 de deur uit gegaan. 


Ik was uiteindelijk helemaal niet moe of versleten. Ik merk dus dat ik nu echt gewend ben aan dit ritme en deze 'drukte'/ hard werken. Super fijn dus als je alleen voldoening voelt en trots kan zijn op jezelf.

woensdag 20 november 2013

dame verven& knippen

Vandaag had ik een dame om te verven en knippen. Vanmorgen waren er al meerdere modellen maar bewust heb ik gekozen voor een middag model met een lange behandeling. Dit kon ik nog goed gebruiken voor mijn portfolio. 

Deze mevrouw wilde geknipt en geverfd worden. Eerst ben ik met haar de juiste kleur gaan uitzoeken. Dit werd een 9.0 en 8.4. De 9.0 is een blonde kleur en de 8.4 is een kopere kleur. Ook wilde mevrouw er blonde highlights doorheen. 
Ik ben de kleur gaan halen en klaarmaken. Daarna heb ik hem ingezet. Toen ik klaar was met de uitgroei en punten heb ik nog wat highlights gezet. Het resultaat was echt mooier dan verwacht. Zeker met die highlights er door heen. Dit gaf de juiste werking die we wilden bereiken. Erg leuk dus!

Hierna ben ik het haar gaan knippen. Er mocht een groot stuk vanaf. De bakkebaarden in een puntje en de nek ook in een punt. De pony moest a-symtrisch. Dit had ik nog nooit eerder geknipt maar het resultaat was echt helemaal top. Super leuk en weer wat nieuws geleerd. Leuk zulke klanten die zelf van een uitdaging houden! Mevrouw was super tevreden en eindelijk was er eens geknipt wat ze nou al een tijd bedoelde. Erg leuk om te horen dus dat dit mij was gelukt! 



dinsdag 19 november 2013

Stage dag

Zoals elke dinsdag had ik vandaag weer stage. 
Een paar weken terug had ik op stage al de nieuwe 'babyliss pro mira curl' krultang zien liggen.
Eerder had ik hiervan al filmpjes van gezien op YouTube.
 http://www.youtube.com/watch?v=x6jzG-Sesgk 
Vandaag ging ik hem in de pauze bij mijzelf uitproberen. In een halfuurtje had ik alles gekruld. Met een gewone krultang ben ik zo 2 uur of langer met mijn haar bezig om te krullen. Dit ging dus super goed en met een prachtig resultaat. In de middag kwam er een klant en haar dochter was meegekomen. Zij was aan het wachten op haar moeder dus heb ik haar haren gekruld. zie hieronder de resultaten. 

Ben er zelf echt super trots op. Prachtig eind resultaat.  

donderdag 14 november 2013

dame creatieve permanent

Vandaag had ik een dame om te permanenten. 
Ze was al erg vroeg op school dus ik ben dan ook meteen begonnen. Ik moest nog wel even al mijn spullen bij elkaar pakken maar daarna zijn we begonnen.
Eerst het haar wassen. Daarna heb ik de wikkel grootte bepaald. Toen heb ik bedacht welk patroon ik ging wikkelen. Dit was nog best even lastig want het moest een creatieve wikkeling zijn en je hebt snel de neiging om een standaard wikkel patroon te wikkelen. Maar goed na dit even te hebben overlegd met mijn lerares ben ik dan begonnen met wikkelen. 

Het duurde iets langer dan normaal want sommige haren waren zo kort dat de wikkels er weer uit vielen. Deze mevrouw had voorheen altijd een deel permanent. Dus het haar was daar ook naar geknipt.. oftewel de bovenkant en achterkant lang. Het haar langs de contourlijn was dus echt maar een paar cm. Kon het bijna niet vast pakken.. Tsja dan is het lastig om te wikkelen. Mevrouw had wel voor een hele permanent dit keer betaald want ze wilde ook een hele.. Dus toch maar even de lerares erbij gehaald toen ze er op bepaalde plekjes al voor de 3e keer uit vielen.
Haar lukte het wel bij een paar om ze er wat strakker in te krijgen. Na het hele permanent proces heb ik het haar ook nog geknipt en geföhnd. 


Dit alles werd afgetekend voor mijn volgende deel ( en laatste ) portfolio. Super tof dus.

donderdag 7 november 2013

dame knippen

Vandaag kwamen er maar 3 modellen ongeveer in totaal.. 

De eerste die binnen kwam was een dame. Ik ging haar knippen. Deze mevrouw had van zichzelf erg dun haar en was al een tijd niet geknipt. Er mocht dus lekker veel van af. 
Eerst heb ik het haar gewassen want ze had er haarlak in en het is sowieso wel wat frisser om het even te wassen als ze het zelf dezelfde dag nog niet had gewassen. Na het wassen ben ik een afdeling gaan maken en gaan knippen. Met het knippen was ik redelijk snel klaar omdat ze dun haar had wat ik eerder al vertelde. 
Toen ik helemaal klaar was heeft mevrouw Kouwenhoven het gecontroleerd. Daarna heb ik er wat versteviging in aangebracht en het haar droog geblazen. Zodat het toch vol aan voelde voor haar en dat het in model bleef zitten zoals hoe zij het altijd draagt. 

Ik heb helaas geen voor foto gemaakt. Dus alleen foto van het eind resultaat hieronder. 

donderdag 17 oktober 2013

LEZENNNN

Na vandaag heb ik alle opdrachten af van onderdeel Junior kapper! Helaas is dit examen pas in Januari. Gelukkig kan ik wel door met mijn opdrachten van Allround kapper. 
Na de vakantie ga ik deze opdrachten knallen. Het zijn er niet veel & met behulp van jullie moet het zeker lukken. Wanneer ik ook ( zijn er niet veel) deze opdrachten af heb mag ik nog een keer examen doen in Juni en dan ben ik álweer helemaal klaar met mijn opleiding. Dan heb ik er nog een jaar korter over gedaan ook. ( opleiding is eigenlijk 3 jr. eindigt juni 2015, maar ik hoop juni 2014 te eindigen ) 

Sommigen van jullie zullen je vast afvragen wat ik daarna wil gaan doen.....
Ik wil graag zoveel mogelijk kunnen op het kappers gebied. Dus ik wil alles leren wat ik tijdens de opleiding nog niet heb geleerd of waar we niet ver op in zijn gegaan. Onder andere bijvoorbeeld bruidskapsels. Er zijn zover ik weet geen opleidingen van dus dat word dan cursussen volgen. Nu al zin in! 
Ook lijkt het me heel leuk om met wedstrijden mee te gaan doen. Al heb ik me hier verder nog niet in verdiept. Door wedstrijden te doen kan ik hoger op komen en dat is natuurlijk nooit verkeerd..
Het is ook een droom van me om voor een bepaalde tijd naar Amerika te gaan. Het lijkt me heel gaaf om daar in een kapsalon te werken voor bepaalde tijd. En dan natuurlijk heeeel veel dingen leren op kappersgebied maar ook de Engelse taal onder de knie krijgen. Dit natuurlijk alleen zolang ik vrijgezel ben. 

Maarja. ik wil dus zoals jullie merken heel veel. Ik heb geen idee hoe dingen in de toekomst gaan lopen en hoe ik er over een halfjaar over denk. Maar dit is wat ik NU denk. Er kan van 
alles gebeuren dus ik wil verder niet al plannen maken. Eerst het een afronden en dan pas het ander.. 

Ik wil elke trouwe lezer bij deze ook bedanken voor de leuke complimenten Elke keer weer!
Ik weet dat er ook veel mensen zijn die wel mijn blog bijhouden, maar nooit aan mij laten merken dat ze mijn blog lezen. Jammer is dat. Toch bedankt ook voor het lezen en het interessant vinden van mijn leven. :D 

heer knippen, heer föhnen & dame knippen+watergolven.


Vandaag had ik een drukke 1 na laatste school dag. Morgen hebben  we nog theorie lessen. Dit is de laatste kans om mijn opdrachten af te tekenen voor de vakantie. Ik moest alleen nog heren modellen.
Gelukkig was er een  heer tussen de andere klanten. Ik heb die meneer eerst gewassen en daarna geknipt. Hij was al 3 maanden niet naar de kapper geweest. Dit was ook goed te zien. Gelukkig is hij goed opgeknapt van de knipbeurt. Hij kwam zo onverzorgd binnen. Gelukkig ging hij heel verzorgd en blij de deur uit. 





Mijn klasgenootje had ook een heren model. Die meneer wilde ook geföhnd worden. Zij had geen opdracht bij haar dus mocht ik meneer föhnen. Ik had wel mijn opdracht bij me. Het was een super aardig mannetje. Komt overigens binnenkort ook weer terug voor een ander klasgenootje om te föhnen. Ook hij had nog een 'bos' haar vergeleken bij andere mannen. 


Het was wel leuk om deze meneer te föhnen, want hij komt ondertussen al zo lang op de kappersschool. En weet dus na al die jaren ook al lang waarop de leraressen letten. Zo dacht ik klaar te zijn. En hij vond nog een deukje in zijn haar. Hij zei  'Kijk hier moet je nog even föhnen, anders krijg je op je sodemieter van de juf hoor' wel grappig, want hij had nog gelijk ook. Ik had dat plukje niet gezien. Zo leer je eigenlijk van je eigen klant om echt kritisch kritisch te zijn. Nooit verkeerd. En weer leuk om wat te leren!



Toen dacht ik aan het einde van de morgen klaar te zijn.. stond opeens mijn vaste klant voor m'n neus. Ze kwam 2 weken eerder. Hier wist ik niets vanaf maar goed.. jezelf weer professioneel opstellen. Lachen en gaan. Vond het niet eens erg hoor. Lekker druk! 
Mevrouw wilde geknipt worden en daarna gewatergolfd. Ik was binnen een uur klaar met haar. Het was lekker vlot gegaan. En ik heb haar nu anders geknipt als de vorige keer. Dit stond haar ook veel en veel beter. Leuk om dat dan te ondervinden :).



woensdag 16 oktober 2013

dame permanent & dame snijden.

Vandaag hadden we een vervanger op school. Mevrouw Hogentoren zou onze klas over nemen. Ik was al vroeg op school en had het met haar over modellen. Ik vertelde haar dat ik nog 1 permanent klant moest permanenten voor mijn portfolio map. Ze ging gelijk op de lijst kijken en er had een permanent klant gebeld naar school. 'Die is voor jou' zei ze.
Kwart voor 10 kwam mijn klant naar mij toe. Ik ben snel begonnen met het haar te wassen. Daarna ben ik vragen gaan stellen om er achter te komen wat de krul wens was van mevrouw. Dit was een grove krul dus ik wist meteen welke wikkels ik zou gaan gebruiken. Ik ben begonnen met wikkelen.
Het tempo zit er nu echt lekker in en blijf het leuk vinden om iemand te permanenten. Nadat ik alles had ingewikkeld volgden de processen. Jullie kennen ze ondertussen al wel. :)

Toen ik de wikkels eruit haalde zag ik meteen dat de krul er heel goed inzat. Goed teken dus! Natuurlijk heb ik dit keer ook het haar geknipt en geföhnd. Ik was nog voor 1 uur helemaal klaar. Had nog niet gegeten, want ik was druk bezig geweest.







Onverwachts kwamen er opeens klanten binnen. Aangezien mijn klas weer eens totaal niet enthousiast was en er meiden even snel weg liepen om vervolgens terug te komen als de klanten waren op verdeeld.. heb ik een klant aangenomen. Nog niet gegeten en gedronken. Toch  moet je dan weer leuk en lief lachen en jezelf professioneel opstellen.
De mevrouw die ik als klant had wilde gesneden ipv geknipt worden. Dit had ik nog niet eerder gedaan, maar Dat wist zij natuurlijk niet. Ik deed alsof ik niets anders doe als kapsels snijden. Hierdoor was mijn klant gerustgesteld. En uiteindelijk was ze ook super blij met het eindresultaat. In het vervolg word ze zelfs ook nog mijn vaste klant. Super tof.

donderdag 10 oktober 2013

heer föhnen

Het is jammer dat we de laatste tijd minder modellen hebben dan onze aller eerste week school. Ik hoopte dat we elke keer een volle bak zouden hebben.. maar dit is niet het geval HELAAS!
Vanmiddag heb ik een heer geföhnd.Vorige week was hij model van een andere klasgenoot en deze man wilde deze week wel door 3 andere klasgenoten geföhnd worden. 
Hij is al wel op leeftijd maar dat is aan zijn haar niet te zien. Hiermee bedoel ik dat meneer geen kale kruin heeft of andere kale plekken. 


Dit had mijn lerares ook al snel gezien en om die reden heeft zij gevraagd of hij door meerdere dames geföhnd wilden worden. 
Zo werd ik dus 1 van die 3 dames van vanmiddag. Achteraf is er nog iemand bij gekomen dus meneer is geföhnd door 4 dames. 
Blij dat wij waren met deze meneer.. weer een opdracht afgetekend! :)

Voor mij was een andere klasgenoot dus het haar zat keurig in model. Dit was niet de bedoeling dus ik heb het natgespoten en er opnieuw mousse in gedaan. Nu zat het weer lekker in de war. Daarna ben ik begonnen met het föhnen. Dit is nog moeilijker dan je zal denken.. natuurlijk ben je sneller klaar met een heer dan met een dame.
Toch is het weer een vak apart en er worden andere technieken en materialen gebruikt. zie foto's!