donderdag 17 oktober 2013

LEZENNNN

Na vandaag heb ik alle opdrachten af van onderdeel Junior kapper! Helaas is dit examen pas in Januari. Gelukkig kan ik wel door met mijn opdrachten van Allround kapper. 
Na de vakantie ga ik deze opdrachten knallen. Het zijn er niet veel & met behulp van jullie moet het zeker lukken. Wanneer ik ook ( zijn er niet veel) deze opdrachten af heb mag ik nog een keer examen doen in Juni en dan ben ik álweer helemaal klaar met mijn opleiding. Dan heb ik er nog een jaar korter over gedaan ook. ( opleiding is eigenlijk 3 jr. eindigt juni 2015, maar ik hoop juni 2014 te eindigen ) 

Sommigen van jullie zullen je vast afvragen wat ik daarna wil gaan doen.....
Ik wil graag zoveel mogelijk kunnen op het kappers gebied. Dus ik wil alles leren wat ik tijdens de opleiding nog niet heb geleerd of waar we niet ver op in zijn gegaan. Onder andere bijvoorbeeld bruidskapsels. Er zijn zover ik weet geen opleidingen van dus dat word dan cursussen volgen. Nu al zin in! 
Ook lijkt het me heel leuk om met wedstrijden mee te gaan doen. Al heb ik me hier verder nog niet in verdiept. Door wedstrijden te doen kan ik hoger op komen en dat is natuurlijk nooit verkeerd..
Het is ook een droom van me om voor een bepaalde tijd naar Amerika te gaan. Het lijkt me heel gaaf om daar in een kapsalon te werken voor bepaalde tijd. En dan natuurlijk heeeel veel dingen leren op kappersgebied maar ook de Engelse taal onder de knie krijgen. Dit natuurlijk alleen zolang ik vrijgezel ben. 

Maarja. ik wil dus zoals jullie merken heel veel. Ik heb geen idee hoe dingen in de toekomst gaan lopen en hoe ik er over een halfjaar over denk. Maar dit is wat ik NU denk. Er kan van 
alles gebeuren dus ik wil verder niet al plannen maken. Eerst het een afronden en dan pas het ander.. 

Ik wil elke trouwe lezer bij deze ook bedanken voor de leuke complimenten Elke keer weer!
Ik weet dat er ook veel mensen zijn die wel mijn blog bijhouden, maar nooit aan mij laten merken dat ze mijn blog lezen. Jammer is dat. Toch bedankt ook voor het lezen en het interessant vinden van mijn leven. :D 

heer knippen, heer föhnen & dame knippen+watergolven.


Vandaag had ik een drukke 1 na laatste school dag. Morgen hebben  we nog theorie lessen. Dit is de laatste kans om mijn opdrachten af te tekenen voor de vakantie. Ik moest alleen nog heren modellen.
Gelukkig was er een  heer tussen de andere klanten. Ik heb die meneer eerst gewassen en daarna geknipt. Hij was al 3 maanden niet naar de kapper geweest. Dit was ook goed te zien. Gelukkig is hij goed opgeknapt van de knipbeurt. Hij kwam zo onverzorgd binnen. Gelukkig ging hij heel verzorgd en blij de deur uit. 





Mijn klasgenootje had ook een heren model. Die meneer wilde ook geföhnd worden. Zij had geen opdracht bij haar dus mocht ik meneer föhnen. Ik had wel mijn opdracht bij me. Het was een super aardig mannetje. Komt overigens binnenkort ook weer terug voor een ander klasgenootje om te föhnen. Ook hij had nog een 'bos' haar vergeleken bij andere mannen. 


Het was wel leuk om deze meneer te föhnen, want hij komt ondertussen al zo lang op de kappersschool. En weet dus na al die jaren ook al lang waarop de leraressen letten. Zo dacht ik klaar te zijn. En hij vond nog een deukje in zijn haar. Hij zei  'Kijk hier moet je nog even föhnen, anders krijg je op je sodemieter van de juf hoor' wel grappig, want hij had nog gelijk ook. Ik had dat plukje niet gezien. Zo leer je eigenlijk van je eigen klant om echt kritisch kritisch te zijn. Nooit verkeerd. En weer leuk om wat te leren!



Toen dacht ik aan het einde van de morgen klaar te zijn.. stond opeens mijn vaste klant voor m'n neus. Ze kwam 2 weken eerder. Hier wist ik niets vanaf maar goed.. jezelf weer professioneel opstellen. Lachen en gaan. Vond het niet eens erg hoor. Lekker druk! 
Mevrouw wilde geknipt worden en daarna gewatergolfd. Ik was binnen een uur klaar met haar. Het was lekker vlot gegaan. En ik heb haar nu anders geknipt als de vorige keer. Dit stond haar ook veel en veel beter. Leuk om dat dan te ondervinden :).



woensdag 16 oktober 2013

dame permanent & dame snijden.

Vandaag hadden we een vervanger op school. Mevrouw Hogentoren zou onze klas over nemen. Ik was al vroeg op school en had het met haar over modellen. Ik vertelde haar dat ik nog 1 permanent klant moest permanenten voor mijn portfolio map. Ze ging gelijk op de lijst kijken en er had een permanent klant gebeld naar school. 'Die is voor jou' zei ze.
Kwart voor 10 kwam mijn klant naar mij toe. Ik ben snel begonnen met het haar te wassen. Daarna ben ik vragen gaan stellen om er achter te komen wat de krul wens was van mevrouw. Dit was een grove krul dus ik wist meteen welke wikkels ik zou gaan gebruiken. Ik ben begonnen met wikkelen.
Het tempo zit er nu echt lekker in en blijf het leuk vinden om iemand te permanenten. Nadat ik alles had ingewikkeld volgden de processen. Jullie kennen ze ondertussen al wel. :)

Toen ik de wikkels eruit haalde zag ik meteen dat de krul er heel goed inzat. Goed teken dus! Natuurlijk heb ik dit keer ook het haar geknipt en geföhnd. Ik was nog voor 1 uur helemaal klaar. Had nog niet gegeten, want ik was druk bezig geweest.







Onverwachts kwamen er opeens klanten binnen. Aangezien mijn klas weer eens totaal niet enthousiast was en er meiden even snel weg liepen om vervolgens terug te komen als de klanten waren op verdeeld.. heb ik een klant aangenomen. Nog niet gegeten en gedronken. Toch  moet je dan weer leuk en lief lachen en jezelf professioneel opstellen.
De mevrouw die ik als klant had wilde gesneden ipv geknipt worden. Dit had ik nog niet eerder gedaan, maar Dat wist zij natuurlijk niet. Ik deed alsof ik niets anders doe als kapsels snijden. Hierdoor was mijn klant gerustgesteld. En uiteindelijk was ze ook super blij met het eindresultaat. In het vervolg word ze zelfs ook nog mijn vaste klant. Super tof.

donderdag 10 oktober 2013

heer föhnen

Het is jammer dat we de laatste tijd minder modellen hebben dan onze aller eerste week school. Ik hoopte dat we elke keer een volle bak zouden hebben.. maar dit is niet het geval HELAAS!
Vanmiddag heb ik een heer geföhnd.Vorige week was hij model van een andere klasgenoot en deze man wilde deze week wel door 3 andere klasgenoten geföhnd worden. 
Hij is al wel op leeftijd maar dat is aan zijn haar niet te zien. Hiermee bedoel ik dat meneer geen kale kruin heeft of andere kale plekken. 


Dit had mijn lerares ook al snel gezien en om die reden heeft zij gevraagd of hij door meerdere dames geföhnd wilden worden. 
Zo werd ik dus 1 van die 3 dames van vanmiddag. Achteraf is er nog iemand bij gekomen dus meneer is geföhnd door 4 dames. 
Blij dat wij waren met deze meneer.. weer een opdracht afgetekend! :)

Voor mij was een andere klasgenoot dus het haar zat keurig in model. Dit was niet de bedoeling dus ik heb het natgespoten en er opnieuw mousse in gedaan. Nu zat het weer lekker in de war. Daarna ben ik begonnen met het föhnen. Dit is nog moeilijker dan je zal denken.. natuurlijk ben je sneller klaar met een heer dan met een dame.
Toch is het weer een vak apart en er worden andere technieken en materialen gebruikt. zie foto's!

woensdag 9 oktober 2013

heer knippen

Vanmorgen zouden we 1 model hebben. Aangezien echt niemand deze meneer wilde knippen heb ik gezegd dat ik het wel wilde doen. Ja, waarom niet toch! Ik vind het leuk!
Meneer had het standaard model maar, ik kon nu mijn geleerde techniek ( zie blog Arjen ) voor het eerst gebruiken. Dit maakte het extra leuk en dit was ook zeker een uitdaging. Bij Arjen hielp mevr. Kouwenhoven nog af en toe. Nu liet ze mij het helemaal alleen doen.












Toen ik uiteindelijk klaar was en ik haar vroeg om het te controleren bleek dat ik het nog goed gedaan had ook! Op de 3 haartjes die nog op het oor zaten na... Natuurlijk heb ik deze nog weggehaald en daarna is meneer netjes terug naar huis gegaan.



dinsdag 8 oktober 2013

mama & Joanne op stage

Het is dinsdag vandaag. Dinsdag oftewel stage dag. Vandaag heb ik weer stage gelopen. Ik heb van huis 2 modellen geregeld want het werd hoog tijd dat ik wat stage opdrachten ging afronden. Vanmorgen was Joanne er om 9 uur. Ik heb eerst haar haren gewassen en daarna ben ik haar haren gaan knippen. Toen ik hier helemaal mee klaar was heeft Corné het gecontroleerd. Na wat kleine verbeterpuntjes was ik klaar met het knippen. Ondertussen was het haar helemaal droog dus ik moest het een beetje nat maken voor het föhnen.  Ook heb ik er curl mousse in aangebracht van onze nieuwe lijn van Davines ( more inside ). Nadat ik dit in het haar had verdeeld heeft Corné mij de juiste föhn techniek laten zien. Daarna ben ik zelf verder gegaan.. Dit was een hele klus aangezien Joanne prachtig lang haar heeft. Op een gegeven moment keek ik op de klok. 5 over 12. Ik dacht dit kan nooit. De klok staat verkeerd. Ik vroeg aan Joanne hoelaat het echt was. 5 over 12 was haar antwoord. Mijn ogen rolden bijna uit mijn hoofd haha. De tijd was ongemerkt zo hard gegaan. 
Ze heeft de hele morgen gezeten voor me maar, dit wel voor een prachtig eindresultaat. 










Vanmiddag zou mama komen voor een permanent. Toen ze 1 uur aankwam ben ik begonnen met het haar te wassen. Daarna kwam Corné kijken hoe mijn moeders haar is. De permanent zat er aan de onderkant nog redelijk goed in volgens Corné. Ik was het hier niet helemaal mee eens maar, ik moest eerst het haar gaan knippen. Dit heb ik gedaan en daarna begreep ik heel goed wat Corné bedoelde. Door het knippen knapte het haar al een heel eind op en zag je duidelijk de krul aan de onderkant. Het zou dus zonde zijn als ik zonder goed naar het haar te kijken al was gaan permanenten. Dan zou ik zonder dat het nodig is over de oude permanent heen gaan. Nu is permanent vloeistof niet de vriendelijkste vloeistof voor het haar dus dat zou echt zonde zijn. 
Dus besloten Corné en ik dat ik beter een deel permanent kon doen bij het nodige gedeelte.. de bovenkant. 


Nadat ik de wikkels had ingedraaid en de rest van het proces had gedaan heb ik mijn moeders haar nog geföhnd. Ook zij heeft de hele middag gezeten voor mij maar, ook met een prachtig eindresultaat. 

Dankbaar! 

donderdag 3 oktober 2013

creatieve permanent dame

Vandaag waren er weinig modellen. Ik had een mevrouw die kwam voor een deel permanent. Een leuk/gezellig (!!) Rotterdams dametje.
Ik zou niet heel veel tijd hebben  dus ik was blij dat ik 10 minuten eerder kon beginnen. Eerst het haar wassen daarna wikkelen, stabiliseren, wachten...wachten....wachten, spoelen, neutraliseren,wi


kkels eruit halen, neutraliseren en dan de nabehandeling aanbrengen. Hierna ben ik het haar gaan knippen. Mevr. Kouwenhoven heeft mij weer nieuwe technieken en vooral ook pychologische dingen aan geleerd. Super leuk. Ik heb van haar dingen gehoord waar ik zelf nooit bij stil zou staan. aan gezien ik heel leergierig ben als het ook maar iets te maken heeft met 'kapper' was dit echt heel leuk en leerzaam.
Nu kom ik over alsof ik 20 minuten met mijn lerares heb zitten praten en mijn klant heb laten wachten.. is niet zo hoor haha. Na het korte praatje ben ik begonnen met het knippen. Ook heb ik het haar nog geföhnd en toen is mevrouw naar huis gegaan.
HELAAS een eind foto vergeten.. :( erg jammer.

woensdag 2 oktober 2013

Daisy

Vandaag gingen we h invlechten vlechten oefenen. Ik had even vlug Daisy haar haren ingevlochten.