vrijdag 28 juni 2013

model school

Vandaag zouden de 'Van Gelders' gepermanent worden. ( zie eerdere blogs ) Ze komen elke week om te watergolven maar, nu vlak voor de vakantie moesten ze gepermanent worden. Er zouden al 2 klasgenoten deze dames doen als klant maar, 1 van mijn klasgenoten was ziek dus ik mocht permanenten. Ik wilde dit zelf graag doen omdat, ik het leuk vind om een lange behandeling te doen. permanenten+knippen+watergolven/föhnen. Dan zou je dus veel opdrachten kunnen aftekenen. Nu heb ik al best veel opdrachten af dus dan houd het aftekenen op. Niet dat ik het erg vind om opdrachten dubbel te doen. Dit is alleen maar oefenen oefenen oefenen. Ik ben nog lang geen perfecte kapper dus het kan geen kwaad. En ik ben liever met een klant bezig dan op mijn oefenhoofd. ;)

Om terug te komen bij m'n permanent... Eerst heb ik een DAB-plan ingevuld en daarna heb ik het haar gewassen. Toen ben ik begonnen met het permanenten.Wij moeten in een uur een permanent ingewikkeld hebben. Ik weet van mijzelf dat als ik een wekkertje op 60 minuten zet en die voor me neer leg dat ik helemaaal zenuwachtig word en ga stressen. Dit heb ik dus niet gedaan. Ik heb op mijn horloge gekeken toen ik ben begonnen en toen ik klaar was. Ik had er dus net iets langer als een halfuur over gedaan. Terwijl ik alles in mijn eigen tempo had gedaan. Ja, toen was ik best trots op mijzelf haha. Na het indraaien ben ik de stabilisatie vloeistof gaan halen. Toen ik dit over de wikkels en het haar had aangebracht ging de pose tijd in.. 15 minuten. Na de 15 minuten kijken we altijd of de krul goed er in zit. Zo niet doen we nog 5 minuten en dan kijken we weer. Als de krul er  een maal goed in zit dan gaan we spoelen bij de wasbak. Als het spoelen klaar is dan beginnen we aan het neutralisatie proces en daarna gebruiken we een nabehandeling. Zo! klaar met de permanent. 
Maaar...
Dan moet er nog geknipt worden. Bij deze mevrouw moesten alleen het hoognodige eraf. Ze heeft al een kort koppie dus ook wel logisch. Ik ben begonnen met het knippen & natuurlijk kon ik het weer niet laten om in  m'n vinger te knippen -___- 
Nadat ik alles had geknipt en het was nagecheckt door mevr. Gaskin ben ik de versteviging gaan halen voor het watergolven. Toen ik dit had gehaald heb ik het op het haar aangebracht en daarna ben ik begonnen met watergolven. Deze mevrouw heeft een kort koppie dus dan is dat zo gedaan. Toen de watergolf er in zat moest ze 20 minuten onder de droogkap. Na de 20 minuten gaan we de wikkels eruit halen en het haar opkammen.
En ja, dan is je ochtend alweer bijna om. 

donderdag 27 juni 2013

heer toenemend knippen

Vandaag had ik een heren model op school.





Er komen af en toe wat aparte figuren langs en zo 1 had ik er dus vandaag. Dit maakt verder niets uit. Het haar was schoon en als het vies zou zijn zou ik het wassen. Dus dat zou ook niet uitmaken. Meneer had erg lang haar ( zie foto ) en was al langer als een jaar niet naar de kapper geweest. Omdat hij er geen tijd voor had zei hij. Nu kon ik er dan natuurlijk wel een stukkie afknippen. Tegenwoordig zie je weinig mannen meer met deze haarlengte dus ik was blij dat ik deze meneer had want, anders zou ik nooit aan die opdracht komen denk ik. :p
Ik ben begonnen met het knippen & na het knippen heb ik het ook nog 'geföhnd'. Gelukkig had ik hierin niet teveel energie gestoken want, nadat ik klaar was zette hij weer dood leuk zijn vieze petje op. Achja, zulke mensen zijn er ook. Toch zijn mijn opdrachten afgetekend en daar gaat het uiteindelijk om dus i'm happy.

tut dag

Vandaag hadden we op school een tut dag. Dit houd op de kappersopleiding in dat je lekker elkaar's haren mag doen. Ook hadden we allemaal wat te eten meegenomen. Zonde dat ik hier geen foto van had gemaakt want, iedereen had zich enorm uitgesloofd. We hadden echt super veel en heeeele lekkere dingen. Muffins,taart,fruit,brownie's, aardbeien met chocola,chocolade,chocolade pinda's, cocktailworstjes,chips,toastjes, appelflappen,bladerdeeg met kip erin, zalm rolletjes,rolletjes met tonijn en  natuurlijk drinken. Zo.. meer kan ik me even niet meer bedenken. Genoeg lekkers in ieder geval. Het water loopt me weer in de mond! Tijdens het smikkelen hiervan heeft Daisy  mijn haar gekruld. En later heb ik haar haren gestijld.


vrijdag 14 juni 2013

model heer knippen

Het is donderdag vandaag. We hebben les van half 1 tot 3 uur. Uiteraard waren er weer modellen van school. 
De modellen kwamen binnen maar er kwam echt niemand naar voren om de modellen onder handen te nemen. Toen heb ik weer een model genomen. Een meneer wilde geknipt worden door mij. Ik heb hem geïnstalleerd bij mijn plekje. Ik heb gevraagd of hij zijn haar gewassen wilde hebben maar, dit hoefde niet zei hij. Ik heb het nat gespoten en heb daarna de wens van meneer gevraagd. Hij wilde een stuk korter want hij zou morgen weer terug gaan naar Suriname. Hij was een maand in Nederland geweest bij zijn zus en zou dus weer terug gaan naar zijn eigen gezin. Hij wilde netjes terug. 
Ik heb deze lengte al eerder geknipt dus ik kon gewoon weer zelfstandig beginnen. 
Mevrouw Gaskin heeft me geleerd om gedekt op te knippen. Dit was makkelijker dan ik dacht! 
Toen ik klaar was met knippen heb ik toch nog even het haar van meneer gewassen. Het was toch wel erg vet. Daarna heb ik het gedroogd met de handdoek. En uit zichzelf droogde het gelukkig ook snel. Ik vroeg of meneer er nog gel in wilde. Dit wilde hij. Nadat ik de gel had aangebracht was meneer weer helemaal klaar om naar Suriname te gaan. 




maandag 10 juni 2013

model permanent

We zaten in een ander lokaal vandaag. Een groter lokaal omdat, ons eigen lokaal bezet was. Dit maakt natuurlijk niets uit. We hadden klanten vandaag. 2 permanent klanten, een verf klant en wat knippers. Ik heb uiteindelijk 1 van de 2 vrouwen die gepermanent wilde worden genomen. Ik had nog een permanent nodig voor mijn toets dus dat kwam goed uit. 


Voordat ik ben begonnen heb ik eerst een DAB-plan ingevuld. Zo kwam ik erachter wat de wens was van mevrouw. Ze was een week geleden ook al voor een permanent gekomen maar die was er al een eind uit. Ze wilde een fijne krul. Doordat ze me dit vertelde wist ik meteen welke wikkel grote ik moest gebruiken. Nadat ik alles had klaargezet ben ik begonnen. Ik hoefde haar haren niet te wassen omdat ze het die ochtend nog gewassen had. Het voelde ook niet vies/vettig aan. 
Deze mevrouw was al eerder gepermanent en daarom moest ik er een voorbehandeling product in doen. Wij hebben op school hiervoor een pre-perm. Dit moet je in het haar spuiten dus is heel makkelijk te gebruiken. Nadat ik dit had gedaan heb ik het goed nat gespoten. 

Toen ben ik begonnen met het wikkelen. Dit deed ik sneller dan ooit. Terwijl ik dit niet eens door had. Iets langer als een halfuurtje heb ik erover gedaan. Het ging zo snel en simpel. We hadden ondertussen een leuk gesprek. Ik denk dat ik daardoor ongemerkt zo snel aan het wikkelen was. Ik was helemaal verbaasd. haha.

Nadat ik alle processen had gedaan van de permanent zag ik dat de krul er super goed in zat! Toen ik het nabehandeling's product had gebruikt ben ik het haar gaan knippen. Er mocht overal wel een cm vanaf. Alleen de zijkanten en achterkant mochten wat korter dan de bovenkant. Dit had ik gedaan. Ook heb ik het haar uitgedund want, deze vrouw had heel dik haar. 
Na het knippen heb ik mousse in het haar aangebracht zodat ik het kon gaan föhnen. Ik heb met mijn kleinste borstel het haar geföhnd. 


Uiteindelijk ben ik vergeten een eind foto te maken maar mevrouw is tevreden weggegaan. 

donderdag 6 juni 2013

model knippen en föhnen


Vandaag waren er weer modellen in onze klas. 
Ik heb nu voortaan een standaard plekje in de klas. Ik vind het fijn en handig om dicht bij de wasbakken en de droogkap te zitten. Overigens lekker op een hoekje. Dit werkte meteen al in zijn voordeel deze dag. 

De lerares was even weg maar de modellen kwamen al naar binnen lopen. Niemand had het door maar een vrouw kwam meteen al naar mij toelopen. Deze dag wilde ik toch sowieso al een model gaan knippen dus dit kwam goed uit. Ik wist nog niet wat ze wilde gedaan hebben met haar haren. Nadat ik haar jas had opgehangen en haar had geïnstalleerd bij mijn plekje, heb ik eerst gevraagd wat ze gedaan wilde hebben. Ik had geluk. Deze vrouw wilde gewassen en geknipt worden! Ik ben snel even handdoeken gaan halen en daarna heb ik haar haren gewassen bij de wasbak. 















Toen ik dit had gedaan en we weer terug waren bij mijn plekje heb ik gevraagd wat de bedoeling was om met haar haren te doen. Ze wilde er een flink stuk vanaf. De bakkebaarden in een puntje. De nek partij wat korter dan de rest. 

Dit heb ik dan uiteindelijk ook gedaan. Ik had tijdens het knippen een leuk gesprek met mijn model. 

Het was een hele aardige/gezellige dame. Na het knippen heb ik haar gevraagd of ik het haar ook in model mocht föhnen. Ze had gelukkig nog wel tijd en toen heb ik het ook  nog geföhnd. Het eind resultaat was prachtig vergeleken bij wat binnen kwam. Maar juist als je goed het verschil ziet geeft dat veel voldoening voor het verrichte werk.