donderdag 30 januari 2014

oude bekende gepermanent

Vandaag kwam ik een oude bekende tegen! Super leuk! We zouden les hebben in de schoolsalon en daar zat ze dan. De dame die ik ooit in de eerste weleens had gepermanent. Ondertussen 94 jaar oud en nog zo goed! Nog steeds geen thuis hulp of problemen met haar gezondheid. Super fijn om haar weer terug te hebben gezien. Ze kwam weer om te permanenten, knippen en watergolven. We hebben heerlijk weer bij kunnen kletsen en ik hoop haar binnenkort nog eens te zien. 

Wat je op de foto ziet is het proces van het spoelen, en stabiliseren. Mevrouw ligt op een opblaasbaar soort van kussen. Dit is een nieuwe uitvinding bij mij op school. Maar het ligt echt heerlijk voor de klant en het werkt heel erg goed voor mij zelf als kapper ook! Zo is iedereen happy!

woensdag 29 januari 2014

heer knippen

Vandaag kwam er een heren model. Ik heb deze meneer geknipt. Zoals je ziet op de eerste foto is het haar daar erg lang en er zit helemaaaal geeen model in. De contourlijn zie je niet eens meer lopen. Op de tweede foto van het eind resultaat zie je duidelijk dat er een stuk vanaf is en de contourlijn zie je goed lopen. Natuurlijk heb ik ook de nekharen weg gehaald want, ik heb echt een HEKEL aan nekharen. Zo lelijk!

woensdag 22 januari 2014

heer en dame knippen

Vandaag hadden we zoals gewoonlijk weer praktijk van 10 tot half 5. Vanmorgen heb ik een heer geknipt. Vanmiddag een dame. Met de heer was ik al snel klaar. De dame wilde iets heel anders.. Meestal weten klanten die komen helemaal al wat de bedoeling is en vaak hebben ze al een idee in hun hoofd voordat ze bij ons aankomen.
Deze mevrouw liet het volledig aan mij over. Weer eens wat anders.. wel lastig. Ze draagt het nooit los en heeft altijd een staart of een opgestoken knot. Toch gaf ze al wel aan dat er zo´n 10 cm af mocht. 
Zo ben ik begonnen met het knippen van de contourlijn. Alles op 1 lengte. 
Later heb ik er nog wat lange lagen in geknipt om een voller effect te krijgen. Tijdens het knippen zei ze dat als ze weg ging ze het toch wel weer in een staart zou doen. Uiteindelijk na het knippen had ik het nog een beetje gefòhnd. Niet helemaal in model maar wel even met de ronde borstel het haar gepolijst en de onderkant naar binnen gefòhnd. Eindstand ging ze toch maar met los haar de deur uit.. En ze was heel tevreden want, nu zag je haar grijze haren nog beter als eerst... Ik hoor ook dat niet vaak.. dat mensen willen dat je de grijze haren goed ziet. Deze mevrouw was er heeel trots op.







donderdag 16 januari 2014

Grace Kelly rol bij Daisy

Vandaag heb ik Daisy haar haren opgestoken. Ik ben al langere tijd aan het oefenen om een opdracht af te tekenen. Genaamd de Grace Kelly rol. Vandaag is hij dan eindelijk gelukt!



donderdag 9 januari 2014

check model + Tiffany knippen.

Gisteren had ik even Lies opgebeld (kennen jullie als trouwe lezer al van een eerdere blog van mij)ik heb haar gevraagd of ze vandaag haar man wilde langs sturen zodat we op school konden kijken of hij wel de goede lengte zou hebben om model te zitten bij mijn proeve. Keurig op tijd was hij op school en ik heb dus eerst met mijn lerares zijn lengtes opgemeten. Ik had mijzelf voorgenomen als de lengtes niet goed waren zou ik zijn hele kapsel in model knippen en als de lengte wel goed was zou ik alleen het kapsel afwerken.. contouren mooi maken en het minimale eraf van de lengtes. 
Gelukkig had hij de goede lengtes dus ik heb het laatste bij hem gedaan. Net zoals Lies was hij super vriendelijk en gezellig.

Erg leuk om deze leuke mensen te leren kennen via mijn opleiding.





















Nadat ik afscheid had genomen van deze meneer heb ik een klasgenootje van mij geknipt. Ik moest als integrale opdracht nog deze lengte knippen dus het kwam goed uit dat ze geknipt moest worden. Na het knippen heb ik het ook nog even droog geföhnd. 












woensdag 8 januari 2014

mevrouw knippen

Na 2 weekjes 'vakantie' ben ik vandaag op het .. eerste model dit jaar knallend het jaar in gegaan wat betreft mijn kappersvak. 
Deze mevrouw kwam voor een knip behandeling. Ze was duidelijk al een tijdje niet naar de kapper geweest en wilde weer een leuk modelletje erin. Ik heb het haar eerst even gewassen zoals eigenlijk standaard is bij ons op school. Daarna ben ik gaan vragen wat ze met haar kapsel wilde. Ze had zelf wat leuke ideetjes en wensen dus op die manier heb ik het geknipt. 
Ondertussen vertelde ze mij van alles over haar leven en toen ze uiteindelijk weg ging zei ze.. ik hoop niet dat je je een psychiater voelde maar bedankt voor het luisteren.. Zij weet niet dat het ondertussen voor mij al normaal is om allerlei verhalen aan te horen en dat dit vaak het ene oor in gaat en het andere uit. Of in ieder geval wanneer ik de school uit loop ben ik het vaak al vergeten. haha..