woensdag 27 november 2013

Drukke dag praktijk op school







Vandaag had ik onverwachts de meest drukke school dag tot nu toe. Onze praktijk les begon om 10:00, ik ben begonnen met een meneer te wassen & knippen. Weer wat puntjes op de i er bij geleerd van mevr. Kouwenhoven.


Na de lunch pauze zouden er wat kindjes komen om te knippen. om 13.00 arriveerden de eerste paar. Ik ging een mannetje knippen. ( 10 jr ) Eerst heb ik zijn haar gewassen. Wat hij overigens heerlijk vond. Daarna ben ik hem gaan scheren met de tondeuse. Ondertussen kwamen er steeds meer kindjes binnenlopen. 

Uiteindelijk waren er een stuk of 9. Alle kids waren verdeeld maar, er bleef nog 1 meisje over die door niemand werd geholpen. Dus heb ik haar gezegd dat ik haar wel wilde knippen na haar kennisje. Nadat ik het mannetje zijn zijkanten had geschoren en de bovenkant geknipt vroeg ik aan zijn moeder of het goed was. Toen bleek dus uit veel onduidelijkheden dat ik de bovenkant ook met de tondeuse mocht doen. Ik vroeg of ze het zeker wist want dit was echt kort en ik had de bovenkant wat langer gelaten. Stond hem erg leuk. Maar goed het moest van moeders. Het mannetje niet blij.. veel te kort. En nou had tie geen Swag ( voor de mensen die niet weten wat Swag is.. http://www.encyclo.nl/begrip/swag ) meer volgens hem.... ik heb de  contouren netjes met de trimmer gedaan. 
Daarna heb ik nogmaals zijn haar gewassen om de kleine haartjes eruit te wassen. Ook wel een beetje omdat, hij het zo lekker vond. Toen kwam zn ondeugende lachje wel weer terug op z'n koppie. Vervolgens toen ik klaar was vertelde hij me dat hij voortaan elke maand wel naar de kapper bij ons wilde. En later hoorde ik hem zeggen ' mama ik wil elke maand bij deze kapper'. Haha erg leuk!


Toen ik met hem klaar was. Ben ik zijn kennisje (het meisje 11,5 jr ) gaan wassen. Aangezien ze dit allemaal hadden en zij kon natuurlijk niet achter blijven. Ik heb het haar lekker gewassen en daarna geknipt op 1 lengte. Er werd ondertussen nog een meisje geknipt door mijn klasgenootje. En zij zou ook gestyled worden erna. Dit wilde mijn klantje natuurlijk ook gelijk! Vervolgens heb ik na het knippen haar haren droog geföhnd. Waarna vervolgens haar prachtige bos krullen tevoorschijn kwam. Stijl tangen aangezet. Het haar afgedeeld en toen ben ik het gaan stijlen. Op een gegeven moment heeft Daisy me geholpen met de andere kant omdat, het erg veel en dik haar was. 
Toen het helemaal gestijld was. Wilde ze er nog 2 verschillende soorten vlechten in. De waterval vlecht en de vissengraat. Gelukkig ben ik redelijk goed in vlechten dus ook dit kon ik voor haar doen. Toen ik het uiteindelijk had afgelakt met haar lak en brilliant spray was ze apen trots. Haar moeder en kennissen ook helemaal blij met me. 
Het andere meisje was ook gestijld maar mijn klasgenootjes konden niet deze vlecht maken. Dus ook haar had ik nog gevlecht. En toen was het alweer 4 uur. Een dag was nog nooit ZO SNEL gegaan! Alles opgeruimd en half 5 de deur uit gegaan. 


Ik was uiteindelijk helemaal niet moe of versleten. Ik merk dus dat ik nu echt gewend ben aan dit ritme en deze 'drukte'/ hard werken. Super fijn dus als je alleen voldoening voelt en trots kan zijn op jezelf.

woensdag 20 november 2013

dame verven& knippen

Vandaag had ik een dame om te verven en knippen. Vanmorgen waren er al meerdere modellen maar bewust heb ik gekozen voor een middag model met een lange behandeling. Dit kon ik nog goed gebruiken voor mijn portfolio. 

Deze mevrouw wilde geknipt en geverfd worden. Eerst ben ik met haar de juiste kleur gaan uitzoeken. Dit werd een 9.0 en 8.4. De 9.0 is een blonde kleur en de 8.4 is een kopere kleur. Ook wilde mevrouw er blonde highlights doorheen. 
Ik ben de kleur gaan halen en klaarmaken. Daarna heb ik hem ingezet. Toen ik klaar was met de uitgroei en punten heb ik nog wat highlights gezet. Het resultaat was echt mooier dan verwacht. Zeker met die highlights er door heen. Dit gaf de juiste werking die we wilden bereiken. Erg leuk dus!

Hierna ben ik het haar gaan knippen. Er mocht een groot stuk vanaf. De bakkebaarden in een puntje en de nek ook in een punt. De pony moest a-symtrisch. Dit had ik nog nooit eerder geknipt maar het resultaat was echt helemaal top. Super leuk en weer wat nieuws geleerd. Leuk zulke klanten die zelf van een uitdaging houden! Mevrouw was super tevreden en eindelijk was er eens geknipt wat ze nou al een tijd bedoelde. Erg leuk om te horen dus dat dit mij was gelukt! 



dinsdag 19 november 2013

Stage dag

Zoals elke dinsdag had ik vandaag weer stage. 
Een paar weken terug had ik op stage al de nieuwe 'babyliss pro mira curl' krultang zien liggen.
Eerder had ik hiervan al filmpjes van gezien op YouTube.
 http://www.youtube.com/watch?v=x6jzG-Sesgk 
Vandaag ging ik hem in de pauze bij mijzelf uitproberen. In een halfuurtje had ik alles gekruld. Met een gewone krultang ben ik zo 2 uur of langer met mijn haar bezig om te krullen. Dit ging dus super goed en met een prachtig resultaat. In de middag kwam er een klant en haar dochter was meegekomen. Zij was aan het wachten op haar moeder dus heb ik haar haren gekruld. zie hieronder de resultaten. 

Ben er zelf echt super trots op. Prachtig eind resultaat.  

donderdag 14 november 2013

dame creatieve permanent

Vandaag had ik een dame om te permanenten. 
Ze was al erg vroeg op school dus ik ben dan ook meteen begonnen. Ik moest nog wel even al mijn spullen bij elkaar pakken maar daarna zijn we begonnen.
Eerst het haar wassen. Daarna heb ik de wikkel grootte bepaald. Toen heb ik bedacht welk patroon ik ging wikkelen. Dit was nog best even lastig want het moest een creatieve wikkeling zijn en je hebt snel de neiging om een standaard wikkel patroon te wikkelen. Maar goed na dit even te hebben overlegd met mijn lerares ben ik dan begonnen met wikkelen. 

Het duurde iets langer dan normaal want sommige haren waren zo kort dat de wikkels er weer uit vielen. Deze mevrouw had voorheen altijd een deel permanent. Dus het haar was daar ook naar geknipt.. oftewel de bovenkant en achterkant lang. Het haar langs de contourlijn was dus echt maar een paar cm. Kon het bijna niet vast pakken.. Tsja dan is het lastig om te wikkelen. Mevrouw had wel voor een hele permanent dit keer betaald want ze wilde ook een hele.. Dus toch maar even de lerares erbij gehaald toen ze er op bepaalde plekjes al voor de 3e keer uit vielen.
Haar lukte het wel bij een paar om ze er wat strakker in te krijgen. Na het hele permanent proces heb ik het haar ook nog geknipt en geföhnd. 


Dit alles werd afgetekend voor mijn volgende deel ( en laatste ) portfolio. Super tof dus.

donderdag 7 november 2013

dame knippen

Vandaag kwamen er maar 3 modellen ongeveer in totaal.. 

De eerste die binnen kwam was een dame. Ik ging haar knippen. Deze mevrouw had van zichzelf erg dun haar en was al een tijd niet geknipt. Er mocht dus lekker veel van af. 
Eerst heb ik het haar gewassen want ze had er haarlak in en het is sowieso wel wat frisser om het even te wassen als ze het zelf dezelfde dag nog niet had gewassen. Na het wassen ben ik een afdeling gaan maken en gaan knippen. Met het knippen was ik redelijk snel klaar omdat ze dun haar had wat ik eerder al vertelde. 
Toen ik helemaal klaar was heeft mevrouw Kouwenhoven het gecontroleerd. Daarna heb ik er wat versteviging in aangebracht en het haar droog geblazen. Zodat het toch vol aan voelde voor haar en dat het in model bleef zitten zoals hoe zij het altijd draagt. 

Ik heb helaas geen voor foto gemaakt. Dus alleen foto van het eind resultaat hieronder.