donderdag 26 september 2013

Patrick knippen

Ook ben ik vandaag even langs mijn zus geweest om mijn neefje Patrick te knippen.. 

Toen Thomasje dit zag wilde hij ook zijn haarties knippen natuurlijk. Hierbij wat leuke foto's...


model Arjen

Ja mensen, vandaag was Arjen weer mijn model! Dit al voor de 2e keer. Jullie snappen wel dat ik super blij met hem ben. Ik heb hem weer geknipt zoals de vorige keer. 


Nu was mijn eigen lerares er weer. Nadat ik hem helemaal had geknipt kwam ze controleren.. bleken er toch nog wat dingetjes niet goed te zijn. Zij legde mij bepaalde knip manieren uit die ik nooit eerder heb gehoord/geleerd. Dit vond ik wel leuk want, ik kon weer iets nieuws leren. Dit kapsel was hetzelfde als die van bijvoorbeeld vorige week. Het kapsel wat het meeste voorkomt bij mannen. (naar mijn idee) Nu ik weer iets nieuws heb geleerd bij dit kapsel kan ik dus hiermee verder en dit uit oefenen. 

Toen ik alle aanpassingen had gemaakt kwam de lerares nog een keer checken en toen was ik klaar. Ik heb nog wat wax aangebracht zodat de kuif overeind bleef staan. '
Arjen is alweeeer tevreden weg gegaan. :) 



donderdag 19 september 2013

vervanging praktijk les 2

Ook vandaag hadden we dus een vervangende lerares. Dit keer mevr. Oversier, wij hebben vorig jaar van haar burgerschap gehad tot ze met zwangerschapsverlof ging. Het was erg leuk haar weer te spreken. Maaaar, eerst aan de bak natuurlijk!

Er waren weer een paar  modellen. Ik had een mevrouw die nodig geknipt moest worden. Deze mevrouw had hele dode punten. Het ziet er dan zo onverzorgd uit! Het bleek ook al een tijdje geleden te zijn geweest dat het geknipt was. 
Ik ben al snel begonnen met knippen en ik moet zeggen ik was weer snel klaar ook. Deze mevrouw had van zichzelf dun en weinig haar. Ook wilde ze het haar op 1 lengte wat voor mij het makkelijkst en snelste is om te knippen dus we waren al snel klaar. 
Haar pony droeg ze opzij toen ze binnen kwam. Voordat ik begon met knippen heb ik haar eerst meerdere opties laten zien van hoe zij haar pony kan dragen. 
Ze vertelde aan het begin al dat ze nooit haar pony recht naar voren droeg maar altijd opzij. En wat denk je.....  ze is met een rechte pony naar huis gegaan! en ook nog eens dik tevreden! 
Het is zo leuk om klanten ook iets te leren en mee te geven van wat je zelf hebt geleerd. Of wat je uit eerdere ervaring weet. 

Ik moet zeggen na het knippen en het controleren van mevr. Oversier. Voelde het haar opeens heel vol aan in plaats van futloos en slonzig.  Dit merkte ze zelf ook wel toen ze met haar handen door haar haren heen ging. Ik heb deze mevrouw dus ook gezegd dat ze echt regelmatig naar de kapper moet komen en er tijd voor vrij  moet maken. Het is gewoon zonde om er zo onverzorgd bij te lopen. In een halfuurtje zijn de puntjes eraf en ben je weer opgefrist! 
Na de controle heb ik het haar nog even droog geföhnd en toen is mevrouw weer terug naar huis gegaan. 
Weer een tevreden klant. :) :) :)
















( linker foto; hier zie je heel goed en duidelijk de dode punten die er onderuit steken in dunne draadjes. rechter foto; hier zie je het uiteindelijke resultaat. Alles netjes even lang en veel voller als de linker foto. )


Na deze klant moest ik nog als opdracht van de lerares een creatieve permanent verzinnen en uitoefenen op mijn kop. Aangezien ik het wel grappig eruit vond zien heb ik hiervan foto's van gemaakt. 
 

woensdag 18 september 2013

vervanging praktijk les

Vandaag kregen we mevr. Wuijster als lerares. Onze eigen lerares is namelijk op cursus vandaag en morgen. Deze lerares geeft ons ook elke vrijdag 2 uurtjes theorie les. 

We  hadden jammer genoeg weinig modellen. Ik denk ongeveer 10 of zelfs minder.. De klas was vandaag minder enthousiast dus heb ik weer een meneer geknipt. Ook al had ik deze opdracht al af.  Gezellig kletsen en ondertussen diegene een nieuwe look geven. 

Prima toch! Ik geniet er wel van. 
Aangezien ik deze look al meerdere keren heb geknipt kon ik meteen beginnen met het haar wassen en daarna ook met knippen. Hieronder de foto's van het begin&eind resultaat.

donderdag 12 september 2013

praktijk les

Vandaag zijn we weer begonnen om 08.30. Weer hadden we les tot 2 uur met daar tussen in een halfuurtje pauze. 

Vanochtend heb ik een man geknipt. Het standaard model wat ik vaak voorbij zie komen op school dus vrij makkelijk. Aangezien ik dat model al meerdere keren heb geknipt. Toch zie je soms nog wat dingen over het hoofd. Hier kom ik achter wanneer ik de lerares mijn klant laat controleren. Natuurlijk verbeter ik het meteen. 

Het is fijn dat we dit jaar een andere lerares hebben want, zij heeft weer andere knip manieren als mijn lerares van vorig jaar. Hier kan ik weer van leren en zelf uitzoeken wat ik uiteindelijk de beste manier vind. 

Nadat meneer tevreden was weggegaan, kregen wij pauze. Weer moesten we om 5 voor 12 terug zijn. De eerste klanten kwamen binnen om 12 uur. 


Er kwam weer een deel permanent klant binnen. Mijn lerares riep mij om deze klant te doen ( blijkbaar was ze tevreden over mijn deel permanent van gisteren ). Dit vond ik geen probleem aangezien het gisteren ook echt goed was gegaan. Ook deze deel permanent zat er snel in. Alleen nadat ik klaar was met het proces wilde mevrouw ipv geföhnd gewatergolfd worden. Hier zou best veel tijd in gaan zitten en dat zouden we niet redden. Dus heeft mevr. Kouwenhoven deze dame geknipt en gewatergolfd voor mij. Deze mevrouw was zo tevreden over mij dat ze mijn naam en telefoon nummer wilde zodat ze me over 6 weken zou kunnen opbellen voor te knippen. Ik begin dus ook vaste klantjes te krijgen nu op school. Erg leuk! ( ben helaas vergeten het eind resultaat van deze mevrouw te fotograferen. ) 


Toevallig was er deze middag ook een meneer ( zie onderste foto )bij 1 van mijn klasgenoten die ik eerder had geknipt. Hij was heel tevreden over mij toen en wilde het liefst door mij geknipt worden. Maar aangezien ik bezig was met de permanent behandeling kon dit niet. Ook hij wilde mijn naam weten voor de volgende keer. Leuk,Leuk!



woensdag 11 september 2013

eerste school dag. klas 2 K

Vandaag hadden we onze eerste lesdag na de zomervakantie. Eergisteren was ik vrij, gisteren had ik stage & vandaag ons eerste les dagje. 

We hadden vandaag eerst praktijk ( 08.30-11.30 / 12.00-14.00 ) en daarna een uurtje Engels. Nadat we kennis hadden gemaakt met onze nieuwe lerares ( mevr. Kouwenhoven ) kregen we te horen dat er 's ochtends een stuk of 15 klanten zouden komen en 's middags weer. Dit was voor ons echt even shocking. We hadden in de eerste klas vaak niet eens 10 klanten op 1 dag. Nu gewoon 30 op een dag! Wel gaaf.. net zoals in real life in een salon. 
De eerste klanten kwamen om kwart voor 9. Ik had een mevrouw om te knippen. Eerst heb ik haar haren gewassen. Daarna nadat ik wist wat de wens was van mijn klant ben ik begonnen met knippen. Ze had haar haren op  1 lengte en dit wilde ze ook graag zo houden. Wel mocht er een flink stuk af. 
Aangezien een 1 lengte lijn het makkelijkste is wat er is om te knippen was dit zo gebeurd. Ook de pony van mevrouw was niet moeilijk. Nadat ik helemaal klaar was met het knippen heb ik het haar nog geföhnd. Iets over 10 was ik klaar. Al mijn andere klasgenoten waren ook vrij snel klaar met het knippen. Toen de klanten weg waren gingen we de ochtend even met elkaar door nemen. 
De lerares gaf mij als enigste een compliment. Ze zei dat ik het heel goed zelfstandig had gedaan en dat ik mijn klant als enigste netjes naar huis heb laten gegaan. Dit had ik nog niet eerder mee gemaakt dus dit zorgde wel voor een smile op mijn gezicht. Lekker begin! 

Hierna mochten we pauze gaan houden.


Om 5 voor 12 moesten we weer terug zijn in het lokaal om de klanten van 12 uur te ontvangen. Ik had een mevrouw die kwam voor een deel permanent ( alleen het scalp gedeelte ). Het wikkelen ging eigenlijk beter dan verwacht na de vakantie en het zat er binnen no time in. Aangezien we maar 2 uurtjes tijd hadden kwam dit goed uit. Na het hele permanent proces moest ik natuurlijk ook het haar knippen. Na het knippen heb ik het ook nog geföhnd. Ik was goed op tijd klaar. 
Na dat ik mijn klant bij de lift had gebracht ben ik naar de les Engels gegaan.


Ik moet zeggen dat ik nu behoorlijk moe ben. Ik moet natuurlijk weer in het ritme komen en gelijk al klanten met een lange behandeling kost veel energie voor mij. Natuurlijk laat ik dat niet merken wanneer de klant bij mij in de stoel zit. Ze zijn beide netjes en tevreden naar huis gegaan.