woensdag 20 maart 2013

model tante Flora

Vandaag kwam mijn tante mee als model in de kapsalon. Vanochtend heb ik allerlei klusjes gedaan. En daarbij een verfje ingezet. Het was erg druk vandaag.. we gingen pas laat eten en om 1 uur waren toch de klanten er al weer. Tante Flora was er ook om 1 uur. Ik heb haar haren in een gelijk lengte geknipt met behulp van Corné. Helaas heb ik hiervan geen foto's gemaakt. ( stom, vergeet ik elke keer!! ) 
Deze dag was erg druk & ik ben dus ook helemaal versleten nu....

vrijdag 15 maart 2013

model Arjen


Vandaag was Arjen mee als model. Samen zijn we naar school gereisd. Kwart voor 9 waren we op school. Ik zou hem gaan knippen/snijden. Eerst heb ik al m'n spullen gepakt & een DAB plan ingevuld. Daarna ben ik begonnen met het knippen. 
Ik heb een paar leuke foto's die ik hier zal laten zien. Arjen was erg tevreden en hoopt over een paar weken weer mee te gaan!

woensdag 13 maart 2013

Model Bastiana

Vandaag had ik Bastiana als model in de salon. Vanochtend gelijk om half 9 al. Alweer was ik best zenuwachtig voordat ik in de salon aankwam. Heel vervelend die zenuwen. Maar toen ik er eenmaal was gingen die zenuwen vanzelf weg gelukkig. Bastiana was goed op tijd, maar mijn praktijk begeleider was iets later dus ik kon niet gelijk beginnen, want ik wilde toch wel even van te voren bespreken hoe en wat ik zou gaan doen. Na het bespreken ben ik eerst het haar gaan wassen & daarna heb ik haar geïnstalleerd bij de kaptafel. Na nog een keer bespreken ben ik begonnen met het knippen. 
Vervolgens ben ik de hele ochtend bezig geweest met het knippen. Dit omdat ik ( NOG! ) niet zo snel ben.. en omdat er meerdere keren gecontroleerd moest worden. Ik heb voor het eerst een bob lijn geknipt. Dit was super leuk om te doen en tijdens het controleren van Corné ( praktijk begeleider ) heeft hij niet veel bij moeten knippen of corrigeren. 
Ik had het heel goed gedaan! Dit is natuurlijk altijd leuk om te horen! Toen ik dan eindelijk klaar was met knippen heb ik het haar ook nog in model geföhnd met behulp van mijn collega Bettine. 
Uiteindelijk was het resultaat echt prachtig en helemaal naar de wens van mijn klant/model. Ik was ook erg tevreden en heb mezelf met dit resultaat zeker overtroffen. Dit was echt prachtig! 

Ik ben zelf vergeten foto's te maken, maar gelukkig heeft Thamar nog wat foto's willen maken van haar moeder. 

vrijdag 8 maart 2013

model mevr. Gelderen 2

Vandaag heb ik voor de 2e keer mevrouw van Gelderen gewatergolfd.

Dit heb ik eerder al een keer gedaan voor een andere i.o toets. Voordat zij was gearriveerd had ik al mijn spullen alvast klaar gelegd. Toen ze aankwam kon ik dan ook meteen beginnen met de haren te wassen.
Tijdens het wassen kon ik mooi mijn was technieken oefenen die ik op stage moet kunnen. Na het 2 keer te hebben gewassen met kleurshampoo (ze had deze week haar haren laten verven door iemand uit een andere klas) heb ik een haar masker in haar haren gedaan. Daarna heb ik haar even 10 minuten onder de droogkap gezet met een mutsje op. Ondertussen heb ik de versteviging gehaald bij de balie. Na de 10 minuten onder de droogkap heb ik het haar masker uitgespoeld.

Toen heb ik mevrouw van Gelderen geïnstalleerd aan de kaptafel. Ik heb de versteviging over haar haren verdeeld en toen ben ik begonnen met het watergolven. Ze heeft me een beetje geholpen door de wikkels en pinnetjes aan te geven. Ondertussen hebben we een leuk gesprek gehad over van alles en nog wat. :) Kwart over 10 was ik klaar met het inzetten. Na het inzetten moet een watergolf drogen onder de droogkap. Dit moet 15 minuten lang zijn. Daarna kon ik de wikkels er uit halen. Nadat alle wikkels eruit waren moest ik het haar gaan opkammen. 


woensdag 6 maart 2013

model mevr. Van Duijn

Vandaag heb ik voor het eerst een model gedaan op stage. Dit was de moeder van mijn collega Sandra. Ik was behoorlijk zenuwachtig van te voren. Ik heb mevrouw Van Duijn haar uitgroei ingezet en aan het einde haar haren geföhnd. 


Toen ik bezig was gingen de zenuwen vanzelf weg en merkte ik wel dat het nergens voor nodig was. Zie hier bijgevoegd de foto's van het eindresultaat. Zoals je ziet op de foto's heeft ze ook wat blonde plukjes in de lok. Dit heeft Corné gedaan nadat ik de uitgroei had ingezet. Nadat dit was ingetrokken mocht ik de verf uitspoelen. Na het uitspoelen en wassen mocht ik het gaan föhnen. Corné heeft eerst een gedeelte van het hoofd voor gedaan en daarna mocht ik de rest doen. Dit was super goed gegaan voor mijn doen. Nadat ik klaar was heeft Corné het haar afgewerkt met wat wax en lak. Mijn klant ging tevreden naar huis. Ik was haar super dankbaar dat ze een hele ochtend voor mij had model gezeten!

dinsdag 5 maart 2013

model Thamar 2

Vandaag was Thamar weer met mij mee naar school! Een nieuwe poging tot het laten aftekenen van de i.o toets. Super lief dat ze elke keer haar dag voor me vrij maakt. Waardeer zulke modellen heel erg.


Om half 9 ben ik meteen van start gegaan. Ik heb heel veel folies gezet bij haar.. zo'n 25 folies in totaal denk ik. Dit is zeker niet niks & dus moest ik ondertussen meerdere keren de onderste folies al uitspoelen aan de wasbak. In verband met de pose tijd van de blondering. ( pose tijd betekend inwerktijd ) Na een hele ochtend bezig te zijn geweest was ik rond kwart over 12 eindelijk klaar. Nadat alles was uitgespoeld heb ik haar haar nog snel even droog geföhnd. 

Hierna zijn we samen wat te eten gaan halen bij de turk op de hoek. Het was heeeeeeerlijk weer vandaag.. dus zijn we zuid een stuk ingelopen om te shoppen. 

Het was weer super gezellig zoals altijd.