vrijdag 14 december 2012

Model Thamar 1

Vandaag was Thamar mee als model voor de eerste keer. Ik zou highlights gaan zetten bij haar. Ik dacht dat dit voor een i.o toets was, maar helaas werd het niet afgetekend, omdat het in het hoofdstuk voor vergevorderd zit. Ik heb hiervan dus ook geen verslag gemaakt voor in mijn portfolio. 

Ik heb wel wat leuke foto's : 






    




Na deze ochtend op school heeft Thamar me op een heerlijke lunch getrakteerd!
Een paar dagen later was het hard nodig om de puntjes te knippen van haar haar. Dit omdat blondering best agressief is en je haar er erg stug van word. Dit vooral in de puntjes.. Op de linker foto zie je aan de linker kant van het haar een fout. Een iets korter stukje. Aan de rechter kant zie je het gecorrigeerd en het eindresultaat. 





woensdag 12 december 2012

Tweede meeloop middag in de salon.

Vanmiddag was het dan eindelijk weer zover! Na school ben ik naar de salon gegaan om weer een middag mee te lopen. Ik heb dezelfde dingen gedaan als vorige week; de was opgevouwen, een bestelling opgeruimd, afgewassen, klanten wat te drinken gegeven, geveegd en schoongemaakt. Sommige mensen vinden zulke 'klusjes' vervelend en afgedankt werk. Ik ben het daar niet mee eens, ik vind dat het allemaal bij de salon hoort en dat het daarom helemaal niet erg is om te doen. 

Toen ik zo bezig was in de salon kreeg ik opeens een bevestigend gevoel. Heel sterk voelde ik dat deze opleiding echt de juiste keuze is geweest voor mij. En dat dit echt echt echt mijn ding is!
Ik voel me echt op mijn plekje in Valentino haarmode. Blijkbaar was ik niet de enige die dit merkte aan mijzelf.....

IK MAG BLIJVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
JOEHOEEEEE 
'doet een vreugde dansje'


woensdag 5 december 2012

Eerste meeloop middag in de salon.

Vanmiddag had ik mijn eerste meeloop middag in de salon. Ik ben meteen uit school doorgegaan want anders zou ik niet op tijd wezen. Rond half 1 was ik er en 1 uur zou ik er eigenlijk moeten zijn. Ik was dus ruim op tijd. Toen ik aankwam heb ik eerst mezelf voorgesteld aan mijn misschien wel aanstaande collega. Toen het bijna 1 uur was heeft zij mij wat taken gegeven die ik moest doen. Zo heb ik de was opgevouwen, een bestelling opgeruimd, afgewassen, klanten wat te drinken gegeven, geveegd, schoongemaakt en allerlei kleine leuke klusjes. De middag vloog om en, omdat het vandaag sinterklaas was ging de winkel 5 uur dicht in plaats van half 6. Na dat alle klanten weg waren heb ik alle haren van de laatste klanten opgeveegd en daarna mocht ik naar de bus. 

Zin in volgende week!

dinsdag 20 november 2012

Stage gesprek.. Spannend!

Vandaag had ik om 5 uur mijn stage gesprek in Oude Tonge. De kapsalon heet Valentino haarmode. Hier loopt mijn beste vriendin Patricia stage & zij vertelde mij dat ze nog een eerste jaars kapper zochten. Meteen heb ik gebeld & ik mocht op gesprek. Vandaag dus. Ik was ruim op tijd en de baas van de salon ( Corné ) had nog een klant. Toen hij klaar was zijn we naar achteren gegaan & toen hebben we het een en ander besproken. Uiteindelijk hebben we 2 datums afgesproken op een woensdag om dan een middag mee te draaien in de salon. Met een goed gevoel ben ik uiteindelijk naar huis gegaan. 

vrijdag 16 november 2012

model Heleen


Vandaag 16 november is mijn zusje model voor mij geweest op school. Zij had speciaal hiervoor vrij gekregen van school. Té leuk! 



Ze kwam met mij mee om haar haren te laten knippen en te laten verven. 
Een paar weken terug had ze al een stuk van haar haren af laten knippen door onze 'toen nog' thuis kapster. Nu was het hoognodig om de puntjes eraf te halen! Om half 9 zijn we meteen begonnen. Ik heb eerst haar haren afgedeeld in een viervaks afdeling en daarna ben ik van start gegaan. Ruim voor de pauze ( 10 uur-half 11 ) was ik klaar. 


Daarna moest ik nog haar haren verven. Ze had haar haren een paar weken eerder al donkerder laten verven door mij, maar nu wilde ze toch weer lichter. Over een donkere kleur kan je lastig een lichtere kleur verven, omdat dan de kans klein is dat de verf goed uitpakt. Om deze reden heb ik bij haar highlights gezet. Dit ging ik voor het eerst doen. Een vriendin uit mijn klas heeft mij daarmee geholpen, omdat het niet 1 van de makkelijkste dingen is in het kappersvak. 
Onze samenwerking ging prima & het eindresultaat was dan ook fantastisch.

vrijdag 9 november 2012

model Gerjanne

Vandaag was mijn vriendin Gerjanne mee als model. 
Super leuk dat ik haar na lange tijd weer zag! Altijd gezellig met haar! 

Gerjanne was mijn eerste kleur model op school. 
We waren er al snel over uit dat we niet een verf maar een spoeling zouden gaan gebruiken. Dit omdat je van een verf uitgroei krijgt en van spoeling niet. Ik heb daarom ons spoeling kleur boek erbij gepakt. 
Gerjanne was van zichzelf donkerblond maar wilde een paar tinten donkerder worden. Gelukkig kon ze uit veel kleuren kiezen. Zelf wist ze niet goed wat ze moest doen maar uiteindelijk heeft ze toch voor een mooie wat donkerdere kleur gekozen met een roodachtige gloed erin. 
Na dit besluit ben ik de spoeling gaan kopen, klaarmaken en ik ben begonnen met de behandeling. Omdat dit de eerste keer was in de klas en het netter moest als thuis ben ik best wel een tijdje hiermee bezig geweest. 


Tijdens het inzetten van de spoeling zie je het haar al een beetje verkleuren. Dit is altijd wel leuk om te zien omdat je beide heel erg benieuwd bent naar het eind resultaat. Natuurlijk zie je het dan nog niet goed, maar na het uitwassen en drogen wel! Het eindresultaat was echt suuuuuper mooi geworden.  Ze was er zelf ook erg blij mee waardoor ik ook weer blij was! Deze io ( integrale opdracht van mijn portfolio) werd ook afgetekend door mijn lerares. 
Na deze gezellige ochtend heb ik van Ger een heerlijk patatje gekregen van de Bram ladage! Super lief!

vrijdag 19 oktober 2012

model mevr. Gelderen 1

Vandaag had ik na wat angsten overwonnen mijn aller eerste model. Dit was mevrouw van Gelderen. Zij is standaard elke vrijdag bij onze klas model. Wij mogen allemaal een keer op haar oefenen.. daar heeft zij geen probleem mee! Ze komt al 20 jaar bij mijn lerares haar klassen als model. Ze is dus heel wat gewend en laat het allemaal maar over zich heen komen.

9 uur kwam mevrouw met haar rollator aan in ons lokaal. Ik moest haar netjes bij de deur opwachten en mezelf voorstellen. Daarna heb ik haar jas aangenomen en haar meegenomen naar de kaptafel. Hier heb ik het kap kleed omgedaan en een handdoek. Toen heb ik haar meegenomen naar de wasbakken en ik heb haar haren gewassen. Ondertussen hadden we een leuk gesprek. Na het wassen heb ik mevrouw weer geïnstalleerd bij de kaptafel & ik ben daarna de versteviging gaan halen bij de balie. Hierna ben ik begonnen met het watergolven. In dit geval een halve cirkel en de rest steensgewijs. Tijdens het indraaien merkte ik wel aan mezelf dat ik toch best nog wel zenuwachtig was. Later ging dat vanzelf weg. Na het indraaien moest mevrouw 20 minuten onder de droogkap. Ondertussen heb ik een bakje koffie voor haar gehaald. Toen de 20 minuten omwaren moest ik het haar gaan opkammen. Eerst touperen en vervolgens in model brengen. Dit vond ik nog erg lastig, maar met behulp van mijn lieve lerares was het resultaat super. 

Helaas heb ik geen één foto. Wat ik achteraf erg jammer en zonde vind!