donderdag 20 maart 2014

opsteken kop en concierge geknipt

Vandaag ben ik lekker bezig geweest op school. Kreeg opeens super veel leuke dingen in mijn hoofd voor het opsteken dus hieronder wat leuke voorbeelden. Aan het einde van de les heb ik nog de conciërge geknipt maar daarvan heb ik geen foto gemaakt.



woensdag 19 maart 2014

man van Lies

Vandaag kwam de man van Lies.
Tevens examen model van mij. Het was alweer even geleden dat hij model was voor mijn examen en door een klasgenootje werd geknipt. Zijn haar was weer aardig lang dus het werd weer tijd. Volgens hem kon hij goed merken dat iemand anders hem had geknipt en hij vond het toch fijner als ik hem zou knippen. Het voelde toch anders aan volgens hem. 

Nou prima toch, ik heb hem weer netjes geknipt naar wens. En hij was weer erg tevreden. Ook nog even in model geföhnd voor een IO opdracht dus dat is ook weer af!
 

donderdag 13 maart 2014

man geknipt en highlights zetten bij vriendin

Vandaag heb ik een meneer geknipt. Dit keer ook met de nieuwe exameneisen voor mijn laatste examen. Dit betekend dat ik dus met die eisen rekening heb gehouden. Ik was er even iets langer mee bezig door dat het voor mij ook even nieuw was. Maar goed je leert er wel weer van! Ik ben vergeten een 'na' foto van meneer te maken.. :( helaas.

Vanmiddag was een vriendin gekomen om highlights te zetten. Ik heb zo'n 15 folie's gezet in haar haren. Helaas zie je de folies alleen duidelijk aan het bovenste gedeelte van het haar aangezien de onderkant al zo blond is als de highlights zelf. Wat je dan nog zou kunnen doen is of de bovenkant verven in de kleur blond van de onderkant. Als je 1 geheel wilt hebben. Of je moet ontiegelijk veel highlights zetten. 



donderdag 6 maart 2014

vrouw geknipt

Vandaag had ik een klant op school die nog nooit eerder bij ons was geweest. Ze was wel hetzelfde soort type als die wij vaker hebben. Niet heel opvallend dus ik had ook niet verwacht dat ze voor het eerst was.  De meeste mensen komen al rond de 10 jaar vaak. Ze was ook heel relaxed en makkelijk dus dat was wel makkelijk. Eerst heb ik haar haren gewassen.

Daarna ben ik gaan bedenken met haar wat voor kapsel ze wilt. Ze had wel een idee maar merkte toch wel dat ze heel onzeker was en ze gaf het al snel over aan mij. Dan kan je er voor kiezen om gelijk een opscheertje te doen met allemaal gekke dingen maar, ik wilde wel dat ze de volgende keer terug zou komen. :p
Ze had ook zelf al aan het kapsel geknipt want ja, dat deden ze vroeger ook bij elkaar. Dus ja, dat kan wel nog steeds.. Dus niet. Als je niet naar een kapper wilt gaan of er geen geld voor hebt. Kom dan gewoon lekker naar de kappersschool. Stik goedkoop en het zit vaak nog goed ook. :) 

Maar om terug te komen bij het kapsel. Ik heb naar mevrouw geluisterd wat ze wilde,  en mijn eigen idee en creaties daarin verwerkt. hiernaast de resultaten.   

dinsdag 4 maart 2014

Zus model op stage.

Vanmiddag was mijn zus model op stage. De bedoeling was dat we het gingen knippen en föhnen. Plots kwamen we tot het idee om er een kleurtje in te doen. Gelijk het hele haar verven vonden we een beetje te ver gaan dus heb ik gekozen om zomaar een paar highlighs te zetten. Beide super blij met het resultaat!


Bij highlights word er vaak meteen gedacht aan extremiteit, dit is totaal niet het geval want het valt niet eens op als je het niet weet. Voor haar is dit fijn want, haar haren zijn hier wel minder dof door en ze heeft een kleine verandering wat ook weleens leuk is op zijn tijd!


Hierbij de voor & na foto.




maandag 3 maart 2014

tussentijds examen föhnen

Hoe kan je de week lekkerder beginnen dan met een examen op de maandag morgen. :) Gelukkig had ik geen zenuwen dus zo'n drama was het niet. Beter gezegd ik had er eigenlijk gewoon stiekem heel veel zin in. Ik was zelf een uur van te voren op school. Mijn model kwam een halfuur later ongeveer. Ik had mijn spullen al klaar gezet. Toen alle modellen binnen waren en gingen zitten op de plek, werden wij bij elkaar geroepen. We kregen een kort welkomst praatje en toen moesten we naar de gang voor de wisseling van de modellen. Toen we terug kwamen hoorden we dat de modellen niet geruild zouden worden dus dat was een meevallertje. Al had het mij niet veel uitgemaakt hoor. 
We kregen 10 min. om het DAB-plan in te vullen. Daarna moesten we het haar gaan wassen en toen iedereen klaar was met wassen begon iedereen tegelijk met föhnen. Mijn model had super haar dus het ging lekker vlot. Ik was ruim op tijd klaar met het föhnen dus ik had nog genoeg tijd voor het opkammen en stylen. Dat laatste vind ik het belangrijkste onderdeel van zo'n toets. Als het haar alleen geföhnd word en haarlak er over heen, en klaar.. vind ik het niet af. Dat deden we vorig jaar. in de eerste. Nee, er komt nu wel wat meer bij kijken. 
Iedereen was eigenlijk binnen het half uur klaar. Wij moesten het lokaal weer uit en de examinatoren gingen nakijken. 5 minuten later mochten we het lokaal weer in om de klanten te laten vertrekken. De examinatoren gingen nu met elkaar bespreken of wij, de kandidaten geslaagd waren of niet. De uitslag was sneller bekend dan ik had verwacht. 
Iedereen werd weer bij elkaar geroepen en het bleek dus dat iedereen was geslaagd behalve 2 personen. Zij mogen dit examen later een keer herkansen. 

Ik was geslaagd!