woensdag 10 juli 2013

stage model Joanne


Vandaag is Joanne met mij mee geweest naar stage! Dit stond al een maandje vast dus we keken er allebei naar uit. Om 10 voor half 9 waren we gearriveerd in Oude-tonge dus ruim op tijd. Ik kon nog even een wasje aan zetten daarna ben ik begonnen met haar haren te wassen en knippen. 
Ik heb Joanne haar haren al vaker geknipt dus dit kon ik helemaal zelfstandig doen. Toen ik klaar was heeft Sandra het gecontroleerd. Er waren nog wat puntjes die ik na moest gaan en dan was het goed. 

Toen ik het knippen had verbeterd ben ik de folies en verf gaan klaar maken voor de highlights. 
Ik heb ook al vaker gehighlight dus ook dit kon ik zelfstandig uitvoeren. De vorige keer hadden we de highlights door het hele haar gedaan met als resultaat dat je het eindelijk niet goed ziet. Nu heb ik de highlights alleen maar op de scalp geplaatst zodat je duidelijker ziet dat Joanne wat lichter is als eerst. 
Nadat ik alle highlights had ingezet ging de pose tijd in. Ik heb haar een bakje thee gegeven en de 'vriendin' om te lezen. Ondertussen ben ik een andere klant in de salon haar verfje gaan uitspoelen. Nog niet alles mocht uitgespoeld worden bij deze mevrouw. Toen ze klaar was ben ik de onderste highlights van Joanne eruit gaan spoelen. Daarna moesten de andere nog even intrekken dus ik kon ondertussen de afwas doen. Collega Bettine heeft de andere klant verder uitgespoeld uiteindelijk. ;) 
Na 5 minuten ben ik gaan kijken naar de bovenste highlights. Ook die waren nu goed dus ik kon alles uitspoelen en wassen.

Ik wilde haar haren graag nog föhnen zodat ze echt anders wegging als dat ze binnenkwam. Het was veel werk maar het eind resultaat was het wel waard!
( de foto's zijn het eind resultaat )

maandag 8 juli 2013

Laatste dag school!

Vandaag hebben we de laatste les gehad. Praktijk les.. Na de lessen zouden we allemaal een gesprek hebben met onze studie loopbaan begeleider en mentor. ( Mevr. Gaskin ) 

We zouden veel klanten krijgen deze ochtend. En we zouden in 2 rondes werken. Om half 9 kwamen er de mensen voor een lange behandeling dit waren permanentjes en verfjes+knip+föhnen. En om half 11 zouden er nog mensen komen voor knippen/watergolven. Ik deed weer een poging voor een verf klant en deze keer met hopelijk wel een goed succes. Maar helaas. Ik had een dame die wel geverfd+geknipt+geföhnd wilde worden maar ze wilde alleen de bovenkant geknipt. Dit ging dus zo niet werken voor mij. Ik heb de klant netjes geverfd en daarna heeft een klasgenoot die geen model had deze mevrouw overgenomen van mij om te knippen en watergolven. Zo kon ik met de 2e ronde mee draaien voor een knipper. Was ruim op tijd klaar dus ik kon nog even wat eten tussendoor. 
Ik wist welk haar model ik moest knippen dus ik had er een klant al zien tussen zitten die dit model had. Deze klant had ik uiteindelijk ook gekregen. 
Ben begonnen met het haren wassen en daarna ben ik het haar helemaal zelfstandig gaan knippen. Wel nadat ik de wens wist van mevrouw. Toen ze me dit vertelde kwam ik er al achter dat ik weer een 'verkeerde' klant had. 



- Dat heb ik ook vaak hoor hahah, dan heb ik wel een klant die er voor het knippen het nodige model heeft. Maar dan iets heel anders wilt met haar kapsel. -.- Ach, daar doe je niks aan & volgend jaar beter! Nu moeten jullie dit niet verkeerd opvatten hoor! Ik heb al veel klanten gedaan en dus veel opdrachten afgetekend. dan wil je als leerling graag die andere opdrachten aftekenen ipv de gedane opdrachten herhalen. Dit is natuurlijk helemaal niet zo'n groot probleem want, zo herhaal je vaker dezelfde opdrachten en word je eigenlijk alleen maar beter en zelfstandiger in die kapsels. -

Natuurlijk ben ik deze mevrouw gewoon gaan knippen en ik heb gezellig gekletst met haar. Na het knippen heeft mevrouw Gaskin het gecontroleerd en toen heb ik het als afsluitertje nog geföhnd. 


De klant is tevreden weggegaan gelukkig. Hierna heb ik alles opgeruimd en de ochtend was alweer om. Dat betekend dus dat ik nu eindelijk na lang wachten... VAKANTIE heb! 




vrijdag 5 juli 2013

Verf klant op school

Vandaag zouden er wat verfklanten komen. Meestal komen deze klanten ook om na het verven geknipt en geföhnd te worden. Ik heb al mijn verf opdrachten al af dus ik dacht dan doe ik een klant verven & het knippen en föhnen kan dan worden afgetekend. Wat denk je... Wilde die mevrouw echt alleen maar geverfd worden. Heb ik weer! Naja goed toch maar met een biggie smile begonnen met het verven. Tijdens het verven wilde mevrouw opeens ook nog een vitamine behandeling voor haar haren en even later had ze het ook nog over kunststof rollers? Terwijl ze mij vertelde dat ze alleen voor een verfje kwam? en dus waarschijnlijk ook alleen voor heeft betaald. Maar goed de vitamine behandeling was ze zelf op een gegeven moment vergeten en de rollers heb ik overlegd met de lerares en zij zou die indraaien.

Toen ik de verf had uitgespoeld en in principe klaar was. Kwam de lerares erbij staan en toen zei mevrouw opeens wel geknipt te willen worden?!?! Ja van zulke klanten krijg je dus een PUNT hoofd ook al was het een lief vrouwtje. 
Het komt heel vaak voor bij klanten dat wanneer je een DAB-plan in moet vullen voor het knippen.. dat ze mij niet weten te vertellen wat voor nieuw modelletje ze in hun haar willen en wanneer de lerares erbij komt staan weten ze die wel opeens een nieuw kapsel te vertellen? Krijg ik weer op me sodemieter. Omdat ik het niet goed vraag aan de klant? Terwijl ik ze 100 vragen stel en ze het naar mij toe niet weten. Bedankt hé klant ;) Nu kom ik vast dramatischer over dan het is hoor maar, het is ergerlijk. 
Ook dwaal ik af nu...
Om weer terug te komen bij mijn klant van vandaag. Ik heb haar uiteindelijk toch ook nog geknipt. Na een tijdje bezig te zijn geweest met haar klitten eruit kammen waar over ze het al had tijdens het verven....
Maar goed, het is allemaal goed gekomen. Toen ik klaar was heeft mevrouw Gaskin haar overgenomen en ik ben gaan opruimen ect. 

maandag 1 juli 2013

model Mirjam

Vandaag kwam Mirjam ( m'n lieve schoonzus ) naar school. Erg leuk en lief dat ze op haar vrije dag een middagje naar Rotterdam kwam om haar haren te knippen + föhnen. :) 

Om kwart over 1 begon de les. Heb toen eerst haar haren gewassen en daarna ben ik begonnen met het knippen. Ze twijfelde of ze laagjes in haar haren wilde of dat we het op 1 lengte zouden houden. Uiteindelijk hebben we het toch op 1 lengte gehouden omdat, haar haren dan het vol

st vallen. Een 1 lengte knippen is 1 van de snelste en makkelijkste kniptechnieken. Ik was dan ook zo klaar met het knippen. 
Na het knippen ben ik het haar gaan afdelen voor het föhnen. Ik wilde meer volume in haar haar creëren omdat, het haar van zichzelf stijl valt. Om die reden heb ik gekozen om het haar met bouclé clips vast te zetten. Dit werkt als volgt: Je maakt het haar opnieuw nat als het droog is. Dan begin je in de nek. Hier pak je een kleine pluk haar en die föhn je met een ronde borstel. Wanneer deze helemaal droog is rol je de pluk als het ware op en dan zet je 'm vast. Dit herhaal je bij elke pluk over het hele hoofd. Ik moet zeggen dat deze techniek best veel inspanning kost maar, het eind resultaat is altijd de goedmaker.