vrijdag 14 december 2012

Model Thamar 1

Vandaag was Thamar mee als model voor de eerste keer. Ik zou highlights gaan zetten bij haar. Ik dacht dat dit voor een i.o toets was, maar helaas werd het niet afgetekend, omdat het in het hoofdstuk voor vergevorderd zit. Ik heb hiervan dus ook geen verslag gemaakt voor in mijn portfolio. 

Ik heb wel wat leuke foto's : 






    




Na deze ochtend op school heeft Thamar me op een heerlijke lunch getrakteerd!
Een paar dagen later was het hard nodig om de puntjes te knippen van haar haar. Dit omdat blondering best agressief is en je haar er erg stug van word. Dit vooral in de puntjes.. Op de linker foto zie je aan de linker kant van het haar een fout. Een iets korter stukje. Aan de rechter kant zie je het gecorrigeerd en het eindresultaat. 





woensdag 12 december 2012

Tweede meeloop middag in de salon.

Vanmiddag was het dan eindelijk weer zover! Na school ben ik naar de salon gegaan om weer een middag mee te lopen. Ik heb dezelfde dingen gedaan als vorige week; de was opgevouwen, een bestelling opgeruimd, afgewassen, klanten wat te drinken gegeven, geveegd en schoongemaakt. Sommige mensen vinden zulke 'klusjes' vervelend en afgedankt werk. Ik ben het daar niet mee eens, ik vind dat het allemaal bij de salon hoort en dat het daarom helemaal niet erg is om te doen. 

Toen ik zo bezig was in de salon kreeg ik opeens een bevestigend gevoel. Heel sterk voelde ik dat deze opleiding echt de juiste keuze is geweest voor mij. En dat dit echt echt echt mijn ding is!
Ik voel me echt op mijn plekje in Valentino haarmode. Blijkbaar was ik niet de enige die dit merkte aan mijzelf.....

IK MAG BLIJVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
JOEHOEEEEE 
'doet een vreugde dansje'


woensdag 5 december 2012

Eerste meeloop middag in de salon.

Vanmiddag had ik mijn eerste meeloop middag in de salon. Ik ben meteen uit school doorgegaan want anders zou ik niet op tijd wezen. Rond half 1 was ik er en 1 uur zou ik er eigenlijk moeten zijn. Ik was dus ruim op tijd. Toen ik aankwam heb ik eerst mezelf voorgesteld aan mijn misschien wel aanstaande collega. Toen het bijna 1 uur was heeft zij mij wat taken gegeven die ik moest doen. Zo heb ik de was opgevouwen, een bestelling opgeruimd, afgewassen, klanten wat te drinken gegeven, geveegd, schoongemaakt en allerlei kleine leuke klusjes. De middag vloog om en, omdat het vandaag sinterklaas was ging de winkel 5 uur dicht in plaats van half 6. Na dat alle klanten weg waren heb ik alle haren van de laatste klanten opgeveegd en daarna mocht ik naar de bus. 

Zin in volgende week!