donderdag 24 april 2014

Oude bekende gepermanent.

Vandaag ging er een oude bekende mee naar school. Ze wilde al een tijdje een permanentje maar, wist niet goed naar welke kapsalon zij moest gaan. Toen dacht ze aan mij. ( bedankt voor je vertrouwen in mij ) Op het VMBO hebben we samen lessen zorg & welzijn gehad. Na wat contact met elkaar was het dan vandaag zo ver. Van stijl haar naar een bos krullen. Ze had het weleens eerder gehad dus wist al een beetje hoe het zou gaan worden. 
Ik was al snel begonnen omdat, ik vanmiddag een Nederlands examen zou hebben. ( gehaald met een 8 ) 
Natuurlijk wilde ik niet te laat komen maar, ik was nu gelukkig ruim op tijd klaar. Na het permanent proces heb ik het haar nog geknipt en in model gebracht. Tevreden ging ze weer terug naar huis. 



donderdag 17 april 2014

mevr geknipt en gestyled.


Vandaag had ik een klant op school. Deze mevrouw kwam voor het eerst bij ons. Ze was met een vriendin mee die al vaker kwam. Ze wou eens kijken of het anders was als in een kapsalon. Conclusie: het is veel gezelliger in een school salon. Wanneer iemand zegt tegen mij dat diegene voor het eerst is. Wil ik graag dat diegene terug komt. Ik doe niet beter mijn best dan anders maar, ik blijf mezelf in de hoop dat dit mijn klant bevalt.
Na de behandeling wilde de klant mijn gegevens zodat ze de volgende keer weer door mij geknipt kan worden. 
Missie voltooid. 









woensdag 9 april 2014

Lies geknipt & geföhnd

Vanmorgen zat ik in de bus naar school. Ik werd gebeld door een klasgenootje dat alle lessen uitvielen van vandaag. Bedankt voor het doorgeven Zadkine! ;) 
Van de week had mijn vaste klant en examen model Lies al gebeld of ik haar wilde knippen. We hadden afgesproken voor vandaag om 10 uur. Half 9 stond ik op zuid plein dus heb haar even opgebeld en toen kwam ze iets eerder. Ik heb haar in de klas van Mevrouw Gaskin geknipt & geföhnd. De rest van mijn klas was allemaal al naar huis gegaan, meteen toen ze hoorden dat het uitviel. 
Mevrouw Gaskin heeft me weer goed geholpen en heb weer wat nieuws geleerd. Volgens mij ben je bij deze lerares nooit uitgeleerd.. i like that!

Helaas geen foto.. 

donderdag 3 april 2014

mevrouw geverfd, geknipt & geföhnd + man geknipt.

Vandaag wilde ik nog wat oefenen voor mijn opsteek examen. We gingen met het opsteek groepje op tijd alle vlechten en een opsteek kapsel oefenen. Maar na 2 vlechten kwamen er opeens een heleboel klanten binnen. Wij mochten geen klanten doen dus werden er meiden uit een andere klas gevist omdat, wij toch echt nog even moesten oefenen. Uiteindelijk kwam hier voor mij alsnog niks van terecht want, ik moest een eerste jaars helpen met het verven van een mevrouw. Samen hebben we allebei een gedeelte ingezet en daarna ging zij weer terug naar haar klas. De mevrouw moest ook nog geknipt en geföhnd worden dus dat heb ik gedaan. 
Uiteindelijk was de kleur wat roder uitgevallen dan dat de bedoeling was. Ik zelf was overigens er niet bij toen ze besloten die kleur te nemen want het meisje had de kleur al klaar staan. Als ik erbij was geweest had ik zeker ook niet voor zo een felle kleur gekozen. Waarschijnlijk is er een miscommunicatie geweest tussen beide of was de mevrouw niet heel duidelijk in wat ze wilde. Waardoor er een beslissing is genomen die niet juist is.
Dit begrijp ik van het meisje heel goed want in het eerste jaar ben je nog niet zo ver dat je er over nadenkt hoe en wat. De klant kiest een kleur en die willen ze. Maar of het kan en gaat en staat (!) word niet naar gekeken. :) 
De foto's zijn alleen van het eindresultaat. 



Nadat deze tevreden klant weg was gegaan kwamen er nog meer klanten binnen lopen. Er was weer eens niemand die enthousiast gelijk naar voren kwam dus heb ik een meneer geknipt.