donderdag 19 december 2013

Verven Lies

Vandaag heb ik Lies geverfd. Lies kwam vanmorgen binnenlopen bij mijn praktijkles en ik had eigenlijk wel weer eens zin om een klant te verven. 
Dit vind ik namelijk 1 van de leukste dingen van het kappersvak. Lies had een grote uitgroei en vertelde mij dat ze highlights ( blonde plukjes) wilde zodat haar uitgroei weg zou gaan. Dit omdat ze eigenlijk altijd al lokjes deed en dit dus gewend was en niet anders wist.. maar als je even hierover met mij meedenkt...door elke keer streepjes in het haar te zetten blijf je een uitgroei altijd houden. 
Nou kwam ik zelf met het idee om de hele uitgroei gewoon met een verf in te zetten. ( dan is de uitgroei weg..) En dan wat lowlights ( bruine plukjes) er in te gooien zodat het uiteindelijk resultaat dan toch heel natuurlijk is en ze wel wat 'streepjes' er in heeft. Zo heb ik een mix van de wens van de klant ( de plukjes ) en mijn eigen mening. Erg leuk dus om te doen. Ik denk dat ik eerder ook niet zonder lerares tot zo'n idee was gekomen. Ik merkte dat doordat ik op stage vaak dingen hoor of meekrijg over verven ik dus nu zelf tot dit idee kwam. 
Het gaf weer een goed gevoel om mezelf dus te zien groeien ook in zulke dingen.. Het eindresultaat was echt top en ik heb het haar ook nog geföhnd voor Lies. 
Lies en ik hadden zo'n leuk gesprek tussendoor dat ik haar durfde vragen voor mijn tussentijdse proeve in februari. Hiervoor moet ik een dame knippen en föhnen en een heer. Ze had al vaker bij iemand model gezeten op een examen dus dit wilde ze wel! En om dit verhaaltje af te maken.. Lies zei tegen mij:'mijn man wil ook wel model zitten voor je hoor'. Mijn dag kon niet meer stuk... in 1 keer 2 mensen voor mijn proeve. Hiervoor heb ik dus geen moment in de stress hoeven te zitten en ik denk dat ik toch echt een geluksvogeltje ben wat mijn opleiding aangaat.. 
Blessed!


PS : Op de bovenste foto kun je de voor foto zien.. op de foto daaronder zie je het eind resultaat van wat er met de uitgroei is gebeurd. Op de foto hiernaast kun je goed het resultaat van het föhnen zien. De foto hieronder ook alleen kun je bij deze foto ook goed de kleur zien. De lowlights maar ook de highlights die de vorige keer zijn gezet en weer meer opvallen door de lowlights die ik nu heb gezet. Uiteindelijk een heel mooi natuurlijk resultaat.  

woensdag 18 december 2013

heer tondeuse

Vandaag heb ik gefaald..Voor het eerst een zichtbare fout gemaakt.. 

Er waren al modellen gekomen en ik had bewust niemand genomen om weer eens wat nieuwe dingen te leren. Ik kan wel leuk elke week een model doen maar, ik mis daardoor wel de leerstof van dat moment die word aan geleerd aan mijn andere klasgenoten.Nou leer ik van modellen knippen/snijden/föhnen ook wel nog steeds maar toch. 
Ik was dus lekker op mijn kop aan het oefenen toen Marjan van de balie de klas in kwam lopen met een meneer. Ik vertikte het in eerste instantie omdat, ik nu echt is een keer wat wilde oefenen. Maar natuurlijk vertikte de rest van mijn klas het ook zoals gewoonlijk. Dus heb ik toch maar deze meneer aangenomen. 
Eerst even de gel eruit gewassen. Daarna begonnen met behandelingsplan op te stellen. Vragen stellen van wat de bedoeling was. Toen dit eenmaal duidelijk was ben ik begonnen. De zijkanten en achterkant mochten met standje 1 van de tondeuse. Daarna de bovenkant. Een stuk korter en het moest natuurlijk overlopen. 
Ik wilde dit op mijn eigen manier doen dus met schaar en kam. Mijn lerares wilde mij iets anders aan gaan leren. Namelijk.. tondeuse en kam. Ze had de ene kant voorgedaan toen mocht ik de andere kant doen. Nou moest ik beginnen met een opzet kam.. hierbij kan weinig mis gaan. vanaf de achter kant omhoog. Daarna moest ik dit herhalen zonder opzet stuk alleen dan niet vanaf de achter kant. Alleen meer zwevend met de kam door het haar.. Waarschijnlijk door het gesprek or whatever.. herhaalde ik dus de manier MET opzetstuk.. alleen zat ie der nu niet op.. 
Nu was het haar gelukkig al heel kort aan de achterkant. maar nu zag je wel een vierkant hakje. Snel mijn lerares erbij geroepen.. zij heeft het gelukkig helemaal kunnen herstellen.
Uiteindelijk zag je er niets meer van alleen van heel dichtbij. Gelukkig was deze man zeker langer dan 2 meter.. dus alleen de andere mensen van 2 meter of langer zouden dit van dichtbij kunnen zien.. hahaha...
Ik ben heel blij dat ik tot nu toe deze meneer niet nog een keer ben tegengekomen... schaamte.. 




Na het middag eten heb ik bij Cynthia voor een intergrale opdracht een carmen set gezet. Hierbij de foto's van het eindresultaat.











woensdag 11 december 2013

knippen en föhnen meisje

Vandaag kwamen er gelukkig wat klanten. Het is weer woensdag dus een heeeeleeee lange praktijk les. Ik had een meisje van 9 als klant. Erg leuk om te doen kinderen van die leeftijd. Zitten gelukkig al stil en zijn nog verlegen haha. Ik heb eerst haar haren gewassen. Daarna ben ik het gaan knippen. Haar zus was erbij en zij gaf mij van te voren aanwijzingen over hoe ik het moest gaan knippen. Ze had het op 1 lengte en het zou in laagjes geknipt moeten worden. er mocht zeker zon 10 cm af. Leuk om te doen dus! 



Na het knippen moest ook het haar nog gestyled worden met de föhn. Het meisje ging helemaal als een princess naar huis. 
Daarna duurde de middag nog heeeeel lang.....

donderdag 5 december 2013

school salon.

Vandaag hadden we van 11 tot half 3 praktijkles in de school salon. (beneden)

Er zouden wat modellen komen gelukkig. Ik was als eerste in het lokaal dus had dan ook een klant om te knippen. Toen ik alles had geknipt wilde zij het ook nog geföhnd worden. 

Tijdens het föhnen kwam opeens mijn vaste klant binnen lopen? rond 12 uur. Ik wist hier niets vanaf!
Ik ben verder gegaan met föhnen en toen mijn klant klaar was ben ik meteen verder gegaan met mijn vaste klant. 
Zij wilde namelijk nog gepermanent worden in die korte tijd! Gelukkig een deel permanent dus veel was het niet. Snel was ik begonnen met wikkelen. Binnen no time was dit klaar en kon de vloeistof erop. 
Nadat alles er ook weer uit was moest ik het nog knippen en watergolven. De watergolf moest nog 20 minuten onder de droogkap maar, wonder boven wonder was ik op tijd klaar en kon ik tegelijkertijd met de anderen vertrekken! 

Ik denk dat ik de nieuwe speedy gonzales ben..

Wel helemaal top natuurlijk dat ik in zo'n korte tijd toch 2 klanten tevreden en mooi naar huis heb kunnen laten gaan.