donderdag 30 mei 2013

model föhnen

Op school waren er wat modellen deze middag. 
Ik had een model om te föhnen.
Het was een meisje met heeeel lang haar ( zie foto ) zij had van zichzelf wat slag in haar haar. En dit wilde ze uiteindelijk stijl. Ze liet me een foto van Kim Kardashian zien als voorbeeld.
Ik ben begonnen met het haar te wassen. Daarna ben ik het gaan föhnen met een speciale kam op de föhn. Hierdoor werd het al wat meer stijl dan haar eigen haar. Maar niet stijl genoeg! Nadat ik het hele haar had geföhnd, heb ik de stijltang aangezet. Ik kreeg van mijn lerares een soort van olie spray wat ik voordat ik een plukje zou stijlen er op moest spuiten. Nadat ik alles had gestijld en het meisje tevreden was heb ik haarlak en brilliant spray in het haar gespoten voor de finishing touch. Brilliant spray geeft een mooie glans op het haar. Toen ik dit had gedaan heb ik de spiegel gepakt en heb haar het eind resultaat laten zien. Ze was heel tevreden. 



donderdag 23 mei 2013

gelijke lengten heer

Vandaag waren er tijdens de praktijk les gelukkig weer modellen!

 Nadat er 5/6 modellen binnenwaren gekomen had ik nog niemand. Terwijl ik wel echt zin had om een model te gaan doen. Mijn lerares gaf aan dat er nog 1 meneer iets later zou komen. Ik ben gelijk gaan vragen of ik die meneer mocht knippen wanneer hij er zou zijn... dit mocht. Happy me! 


Ik ben alvast al mijn benodigdheden gaan klaar zetten. Nadat er 10 minuten omwaren kwam de mevrouw van de balie mij ophalen om de meneer op te halen. Ondertussen lichte ze mij al toe dat het een vriendelijke beleefde meneer was. Dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk haha.. Toen ik aankwam bij de wachtruimte heb ik mijzelf eerst aan meneer voorgesteld en daarna heb ik hem meegenomen naar ons lokaal. Nadat ik hem geïnstalleerd had en een DAB plan had ingevuld zei meneer uit zichzelf dat ik beter zijn haar even kon wassen voor het knippen. Dit heb ik dus eerst gedaan. Na het wassen wist ik door middel van het DAB plan en het vragen stellen al wat de wens was van mijn klant. Meneer wilde er een flink stuk vanaf maar het in de nek wat langer houden. De bakkebaarden mochten zo kort mogelijk en de bovenkant mocht ook wat korter. 



Dit heb ik zelfstandig uitgevoerd. Toen ik uiteindelijk als eerste klaar was heb ik het nog even laten controleren door mevrouw Gaskin. Meneer wilde er geen gel of wat dan ook erin dus daarna heb ik hem bij de lift gebracht. :)

 

vrijdag 17 mei 2013

model permanent

Vandaag had ik gelukkig weer een model. Ik tref het deze week!
Er waren niet veel klasgenoten op school dus bijna iedereen kon een model doen.. er waren er zo'n 6/7?! 



Ik heb voor een permanent model gekozen. Dit was een mevrouw van 93 jaar oud ( leek veel jonger! ). Voordat ik begon heb ik eerst uiteraard een DAB plan ingevuld. Tijdens de permanent leerde ik haar wat beter kennen. Ze vertelde me dat ze geen hulp in huis heeft en alles nog zelf doet. Zelf wassen,koken,schoonmaken en alle andere huishoudelijke taken. Ze kon nog goed lopen, had geen bril en geen gehoor problemen. Overigens hartstikke gezond. Elk jaar nog op vakantie naar het  buitenland met het vliegtuig!!! Ze heeft al een hoop van de wereld gezien. Iets wat ook een grote droom van mij is. Wat een respect had ik voor deze dame! 
Om weer even terug te komen bij de permanent. De techniek die ik gebruikte ( steensgewijs ) had ik al vaak op mijn oefenhoofd geoefend maar nog nooit op een echt persoon. Dit was dus een uitdaging en hoewel ik er wat langer over deed dan de bedoeling was.. zat het 'patroon' er voor mijn idee heel goed in. 
Na het stabiliseren,spoelen en neutraliseren heb ik het haar nog geknipt en gewatergolfd. We gingen dan ook als een van de laatsten weg. 

Ik merk aan mijzelf dat ik niet meer versleten ben na zon lange behandeling. Het kost geen moeite meer.Ik geniet er alleen nog maar van. Vind het zo geweldig leuk!





donderdag 16 mei 2013

model knippen

Vandaag begon de praktijk les om kwart over 1.. tot 3 uur. Vandaag zouden er ongeveer 4 modellen zijn. Al lange tijd had ik geen model gedaan. Dus ik wilde écht een model van school doen vandaag.

Ik stond dan ook als eerste paraat om een model aan te nemen. Een  mevrouw kwam binnen. Ik stelde mijzelf voor en installeerde haar bij mijn plekje. Nadat ik mijn DAB plan had ingevuld & erachter kwam wat de wens was van mijn model.. ben ik begonnen met knippen. Hierbij heb ik een combinatie van technieken gebruikt. Op de foto's kun je  heel goed zien wat voor verandering er heeft plaats gevonden. Na het knippen heb ik het haar met mousse en lotion in model gebracht. Toen even onder de droogkap en klaar! Ze was erg tevreden en ik was weer trots op mezelf. Steeds een stap verder, steeds een moeilijker kapsel. En het toch maar gewoon doen. Het geeft me een kick && het is zo ontzettend leuk!!!!!!!!!!!!! 

 

woensdag 1 mei 2013