woensdag 28 mei 2014

mevr gekleurd en geknipt.


Vandaag waren er weinig modellen op school. Nadat er 2 binnen waren en al onderling waren uitgekozen ben ik op de lijst gaan kijken of er nog meer klanten zouden komen. Terwijl ik voor bij de balie stond kwam er toevallig nog een klant aan in een scootmobiel. 
Deze mevrouw kwam voor onze klas dus ik heb haar meegenomen als klant. Ze kon uit haar wagen een stukje lopen dus ze kon gewoon in de stoel zitten. 
Nadat ik mezelf had voorgesteld en haar jas had aangenomen vroeg ik aan haar wat de bedoeling was met haar haren.
Ze had 3 a4tjes mee met plaatjes/foto's van een kapsel wat ze uiteindelijk zou willen.. Ze was helemaal grijs. Echt grijs grijs. Ze wilde het geverfd hebben. Een opvallende kleur. Lekker fel en van een beetje gek houd ze wel. Tsja, ik ook! De uitgangskleur was rood en verder moest ik het maar uitzoeken. 
Omdat ik volgende week mijn examen heb vroeg ik haar of ik 2 verschillende kleuren mocht aanbrengen in haar haren. Dit mocht van haar en zo kon ik een beetje oefenen. Ik heb ervoor gekozen om de uitgroei donker te verven en de nek partij ook. De punten werden knal rood. 
Toen het uitgespoeld was had ik al een blije klant. Maaar, ik was nog niet klaar. Ook moest het geknipt worden. 
- Door omstandigheden was ze al lang niet naar de kapper geweest. Deze omstandigheden vertelde ze mij ook. Ja soms, ben je echt een maatschappelijk werker in je beroep als kapper. Maar dat geeft niet, het hoort erbij. En als ik diegene kan helpen door een luisterend oor aan te bieden.. Ben ik happy. Zodra ik de school uit loop laat ik alle dingen die ik gehoord heb achter me. -
Om weer terug te komen bij mijn behandeling.. Het kapsel wat ik moest knippen was totaal iets anders. Van half lang naar een korte zomerse coupe met hierin verschillende mogelijkheden.
Dit was een super leuke behandeling om te doen. Iemand die naar de kapper komt om even weg te zijn uit de dagelijkse drama, even wat ontspanning en aan jezelf denken. Iemand die binnenkomt als eigenlijk iemand met een verwaarloosd uiterlijk.. Die weg gaat als een pittig stoer wijf! Te gek! En blij dat ze was! .. ik ook hoor :) 

 

hiernaast kun je zien dat de punten rood zijn en het onderkantje is donker bruin: 

donderdag 8 mei 2014

Mevrouw knippen.

Vandaag heb ik de schuin tegen over buurvrouw geknipt. Wanneer ik uit het raam kijk, kijk ik uit op een flat met hierin appartementen. 'De 3e van boven woon ik', ik keek haar met grote ogen aan. WAT?? zo hoog?! Ja zo hoog, ze weet niet anders. Hoe ze erbij kwam om bij ons te komen knippen? 'Nou ik doe het al langere tijd en nergens is zo snel plek bij jullie op school & tenslotte is het de straat oversteken en ik ben er al. Ideaal! ' Altijd leuk om te horen. Mevrouw gaat vanavond op vakantie naar een warm land. Voordat ze op vakantie gaat wil ze een lekkere korte zomerse coupe. 'Het groeit toch wel weer & al dat haar.. Veel te warm! ' Natuurlijk gaf ik haar geen ongelijk. Hieronder kunt u de verschillen zoeken ;)