vrijdag 25 januari 2013

model Mama

Vandaag is dan eindelijk mijn moedertje mee geweest als model! Samen zaten we om half 8 in de bus richting Rotterdam. Jaja, dat viel even tegen voor d'r. haha


Ik zou mijn moeder gaan permanenten voor een io toets. We snel maar snel begonnen omdat een permanent behandeling behoorlijk lang duurt + het was de eerste keer op een echt persoon dus dat was wel even wat anders als dat stomme oefen hoofd. Dit was eigenlijk nog lastiger omdat m'n oefen hoofd stilstaat ... maar goed! Het is allemaal goed gegaan. Heb een uurtje gedaan over het inzetten wat toen nog de norm was qua tijd. Dus dat was goed. Na het inzetten heb ik de vloeistof erop gedaan en moest het 15 minuten intrekken. Na de 15 minuten doe je altijd de eerste check om te kijken of de krul er goed inzit. Zit de krul er nog niet goed in moet de vloeistof nog 5 minuten intrekken. Dit was bij mijn moeder zo dus in totaal heeft ze 20 minuten gezeten. Ondertussen ben ik natuurlijk wel even een bakje koffie gaan halen, want het is best een lange zit zo de hele ochtend! 


Na een permanent behandeling doe je meestal ook nog de puntjes knippen, omdat die meestal wat stug zijn van de permanent behandeling. Helaas had ik hier geen tijd meer voor dus ik heb het haar nog wat gedroogd en toen zijn we weggegaan. Op zuidplein hebben we lekker geluncht en nog even geshopt. 'S middags heb ik thuis de puntjes geknipt en het carmen set ingezet. 

dinsdag 15 januari 2013

Thomas

Voor de eerste keer in zijn leven werd Thomas ( 1jaar) vandaag geknipt... door MIJ =D









M'n zus had zijn lievelings filmpje opgezet en meneer die zat dood stil! Het is super gegaan & dus voor herhaling vatbaar.

dinsdag 8 januari 2013

model Joanne

Vandaag was Joanne een goede vriendin van mij mee! Tevens ook de grote liefde van mijn broer. 


Normaal gesproken mogen we geen modellen meenemen op een dinsdag, maar dit was een uitzondering. Op vrijdag kwam het niet uit voor Joanne dus mocht het van mijn lerares ( Mevr. Gaskin ) ook een keer op een dinsdag. Joanne wilde geknipt en geverfd worden door mij. Omdat dit beide nog best lange behandelingen zijn hebben we ervoor gezorgd dat we vroeg genoeg op school waren. We zouden alleen knippen als we genoeg tijd over hadden na het verven. We zijn snel begonnen, want ik wilde maar al te graag haar haren ook nog knippen! Nadat we besproken hadden wat ze wilde kwam daaruit dat ze haar look helemaal zat was en eens heel iets anders wilde. Daarom hebben we gekozen voor een 2 tinten donkerdere kleur dan ze van zichzelf had. Dit was wel spannend voor haar ( ook wel voor mij ), omdat op het voorbeeld haarplukje het vaak donkerder lijkt dan het is. Je moet ook wel een risico durven nemen wanneer je toe bent aan een verandering vind ik! Nadat we de verf zijn gaan kopen en ik haar had klaar gemaakt voor de behandeling ben ik begonnen met het inzetten van de verf. Dit duurde best lang omdat Joanne half lang haar heeft. Na het inzetten moet het nog minimaal 30 minuten intrekken. Ik had niet alle tijd om te wachten dus ik heb haar onder de climazon ( warmtebron ) gezet & dan gaat de inwerktijd 2 keer zo snel. Toen de haarkleur was ingetrokken heb ik de verf uitgespoeld. 


Hierna ben ik haar haren gaan knippen. Ze wilde er niet teveel vanaf dus ik heb alleen de puntjes geknipt.


Na deze hele ochtend te zijn bezig geweest hebben we samen nog lekker geluncht & geshopt op zuidplein.