dinsdag 20 november 2012

Stage gesprek.. Spannend!

Vandaag had ik om 5 uur mijn stage gesprek in Oude Tonge. De kapsalon heet Valentino haarmode. Hier loopt mijn beste vriendin Patricia stage & zij vertelde mij dat ze nog een eerste jaars kapper zochten. Meteen heb ik gebeld & ik mocht op gesprek. Vandaag dus. Ik was ruim op tijd en de baas van de salon ( Corné ) had nog een klant. Toen hij klaar was zijn we naar achteren gegaan & toen hebben we het een en ander besproken. Uiteindelijk hebben we 2 datums afgesproken op een woensdag om dan een middag mee te draaien in de salon. Met een goed gevoel ben ik uiteindelijk naar huis gegaan. 

vrijdag 16 november 2012

model Heleen


Vandaag 16 november is mijn zusje model voor mij geweest op school. Zij had speciaal hiervoor vrij gekregen van school. Té leuk! 



Ze kwam met mij mee om haar haren te laten knippen en te laten verven. 
Een paar weken terug had ze al een stuk van haar haren af laten knippen door onze 'toen nog' thuis kapster. Nu was het hoognodig om de puntjes eraf te halen! Om half 9 zijn we meteen begonnen. Ik heb eerst haar haren afgedeeld in een viervaks afdeling en daarna ben ik van start gegaan. Ruim voor de pauze ( 10 uur-half 11 ) was ik klaar. 


Daarna moest ik nog haar haren verven. Ze had haar haren een paar weken eerder al donkerder laten verven door mij, maar nu wilde ze toch weer lichter. Over een donkere kleur kan je lastig een lichtere kleur verven, omdat dan de kans klein is dat de verf goed uitpakt. Om deze reden heb ik bij haar highlights gezet. Dit ging ik voor het eerst doen. Een vriendin uit mijn klas heeft mij daarmee geholpen, omdat het niet 1 van de makkelijkste dingen is in het kappersvak. 
Onze samenwerking ging prima & het eindresultaat was dan ook fantastisch.

vrijdag 9 november 2012

model Gerjanne

Vandaag was mijn vriendin Gerjanne mee als model. 
Super leuk dat ik haar na lange tijd weer zag! Altijd gezellig met haar! 

Gerjanne was mijn eerste kleur model op school. 
We waren er al snel over uit dat we niet een verf maar een spoeling zouden gaan gebruiken. Dit omdat je van een verf uitgroei krijgt en van spoeling niet. Ik heb daarom ons spoeling kleur boek erbij gepakt. 
Gerjanne was van zichzelf donkerblond maar wilde een paar tinten donkerder worden. Gelukkig kon ze uit veel kleuren kiezen. Zelf wist ze niet goed wat ze moest doen maar uiteindelijk heeft ze toch voor een mooie wat donkerdere kleur gekozen met een roodachtige gloed erin. 
Na dit besluit ben ik de spoeling gaan kopen, klaarmaken en ik ben begonnen met de behandeling. Omdat dit de eerste keer was in de klas en het netter moest als thuis ben ik best wel een tijdje hiermee bezig geweest. 


Tijdens het inzetten van de spoeling zie je het haar al een beetje verkleuren. Dit is altijd wel leuk om te zien omdat je beide heel erg benieuwd bent naar het eind resultaat. Natuurlijk zie je het dan nog niet goed, maar na het uitwassen en drogen wel! Het eindresultaat was echt suuuuuper mooi geworden.  Ze was er zelf ook erg blij mee waardoor ik ook weer blij was! Deze io ( integrale opdracht van mijn portfolio) werd ook afgetekend door mijn lerares. 
Na deze gezellige ochtend heb ik van Ger een heerlijk patatje gekregen van de Bram ladage! Super lief!