woensdag 12 februari 2014

2 dames geverfd, lekker dagje!

Vanmorgen zouden er wat modellen komen. Wat knippers en een verf model. Ik had wel weer eens zin om een klant te verven. Deze opdracht hoef ik niet meer voor mijn portfolio maar, verven is gewoon leuk om te doen. De mevrouw die kwam had een briefje mee van de vorige keer waarop precies stond welke kleur ze toen had. Die kleur wilde ze nu weer dus
dat was wel makkelijk. De kleuren waren gelukkig op voorraad dus ik ben de kleur gaan klaarmaken en daarna heb ik hem ingezet.  De klant zelf was heel vriendelijk en ik had een leuk gesprekje met haar.  Ze zei tegen me dat ze goed kon merken dat ik het vaker deed en dat ze dat fijner vond dan iemand die maar een beetje ongemakkelijk staat te kliederen.  Dit is natuurlijk altijd leuk en positief om te horen. 
Nadat ik alle verf had uitgespoeld heb ik het haar ook nog geknipt. Daarna zouden we normaal gesproken föhnen of watergolven. Knippen en Föhnen zit bij de prijs in 1 van het verven. Maar deze mevrouw moest door naar een verjaardag vanuit school dus ik vroeg wat ze zelf thuis altijd deed. Ze zei tegen me dat ze thuis altijd een carmenset zet. En dat het dan altijd goed zit. Nu dacht ik... ik kan het wel gaan föhnen maar wie zegt dat ze dan tevreden is? Dat ze dan heeft wat ze bedoeld/wilt? Dus heb ik het carmenset gepakt en deze ingedraaid. 
Nadat deze helemaal was afgekoeld heb ik de rollers er uit gehaald en het haar opgekamd. Uiteindelijk was mijn klant super tevreden en ze kon netjes naar de verjaardag toe. 

Mijn klant was nog maar net weg of de mevrouw van de receptie kwam ons lokaal binnen met nog een klant.  Ik had nog niet gegeten ( het was 2 uur ) maar zoals vaker gebeurd nam niemand dit model aan. Ik vind dit zoooooo lullig en ergerlijk dus heb ik haar niet nog langer laten wachten en haar aangenomen als model. Ook deze mevrouw moest geverfd worden. Zij had ook een briefje mee met de verf van de vorige keer dus dat was makkelijk. Ik ben de verf klaar gaan maken en heb het daarna ingezet. Ook deze mevrouw gaf aan dat ze het fijn vond dat iemand het deed die het vaker had gedaan. Wel leuk om op 1 dag zoveel complimenten te krijgen. 
Deze mevrouw moest ook nog geknipt en gedroogd worden. Het hoefde niet helemaal in model worden geföhnd met borstels enz. maar gewoon even met de föhn er door heen zodat ze met droog haar weg ging. 





Ondanks de drukte was het toch een heerlijk nuttig dagje! Beter dan de hele middag niets doen.


donderdag 6 februari 2014

tussentijds examen dame & heer

Vandaag had ik mijn tussentijds examen Dame & Heer knippen + föhnen/stylen. Ik had ruim op tijd mijn modellen geregeld. Dit was wel lekker want, ik hoefde me daar geen zorgen meer om te maken. 
Zenuwachtig was ik niet want, ik wist dat ik dit zou kunnen. Alleen de tijd was een dingetje.. We moesten de dame in 60 min hebben geknipt & geföhnd en de heer in 70 minuten. Wij hebben in de klas nog nooit getraind op tijd met het knippen dus ik had echt geen idee hoelang ik er over zou doen. 
Mijn dame was ruim op tijd dus ik kon mezelf nog goed even voorbereiden. De modellen werden gewisseld dus ik kreeg een andere dame dan dat ik had meegenomen. Deze dame had wel hetzelfde soort haartype als mijn eigen dame want, daar keken de examinatoren dan wel naar. De tijd ging in en we moesten eerst een DAB-plan invullen en daarna het haar nog wassen. Toen mochten we gaan beginnen met het knippen. Wanneer het knippen klaar was. Werd het gecontroleerd en daarna moesten we gelijk door met föhnen+stylen. Ik was ruim op tijd klaar dus dat was echt een meevallertje. Dat was het enige wat me dwars zou kunnen zitten tijdens het tussentijds examen. Nadat iedereen klaar was gingen alle dames naar huis. De heren stonden al klaar om te worden geholpen. Ook deze werden gewisseld.. En toen kreeg ik een chinees.... Heel dik zwart haar. Toch had ik deze meneer ook ruim binnen de tijd klaar en hij had nog een leuke nieuwe coupe ook! 
Helaas mochten we van de modellen geen foto's maken. 
Na alles te hebben opgeruimd en even wachten was er dan eindelijk de uitslag. Ik mocht als eerste aangezien mijn dame model van vanmorgen nog highlights wilde en ze was dus terug gekomen naar school. 

Mijn uitslag was dat ik voor beide ben geslaagd! =)


woensdag 5 februari 2014

heer geknipt

Morgen hebben we ons tussentijds examen. Ik moet zeggen dat ik nog helemaal niet zenuwachtig ben. Vanmorgen kwamen er wat modellen maar die werden al verdeeld. Ik wilde eigenlijk vandaag nog heel graag oefenen voor morgen. Er was een heer die geknipt wilde worden dus ik nam hem aan als klant. Helaas was het haar aan het einde te kort om nog te föhnen. 
 




Er zijn al een paar weken wat onduidelijkheden over het examen van morgen. Zelfs vandaag nog. Dit is zo jammer soms..